Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv enzymové hydrolysy na rozpustnost a antioxidační vlastnosti izolátů bramborových proteinů získaných tepelnou koagulací
MIKOVÁ, Klára
Bakalářská práce se zabývá vlivem enzymové hydrolýzy na změnu rozpustnosti bílkovinných izolátů a změnu jejich antioxidační aktivity. V práci byla použita průmyslová hlízová voda z odrůd Sibu a Ornella. Izoláty získané pomocí tepelné koagulace jsou obecně špatně rozpustné, a proto je jejich využití limitováno (jen krmné účely). Práce popisuje, pozitivní vliv enzymové hydrolýzy na rozpustnost a antioxidační aktivitu proteinu. Například antioxidační aktivita štěpů dosahovala 99 mg L - askorbové kyseliny na gram štěpů. Nejvyšší podíl rozpustného izolátu bylo zjištěno u štěpení enzymem alkalasa.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.