Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Fyziologické poruchy u révy vinné
Janků, Aneta
Tato bakalářská práce se zabývá fyziologickými poruchami u révy vinné. Jejím cílem je popsat jednotlivé fyziologické poruchy a navrhnout možnosti ochrany nebo nápravy vzniklých poškození. V úvodní kapitole jsou vysvětleny důvody, proč je ochrana révy vinné tak důležitá. Další kapitola je rozdělena na dvě velké části. V obou jsou popsány příznaky poruch a možnosti prevence nebo nápravy. První popisuje fyziologické poruchy způsobené nedostatkem nebo nadbytkem živin. Živiny, které jsou zde uvedeny, patří k makroelementům, mikroelementům a užitečným prvkům. Ve druhé části jsou popsány poruchy způsobené nepříznivými přírodními vlivy. Kromě vlivů počasí jako je mráz, krupobití nebo sluneční záření, jsou zde popsány škodlivé účinky herbicidů nebo znečištěného životního prostředí. Tato práce obsahuje také vlastní komentář autora a stručné shrnutí poznatků v závěru.
Změny fyzikálně chemických vlastností chladírensky skladovaných jablek
Vojtěšková, Darja
Fyzikální a chemické změny jablek v průběhu zrání na stromě a v posklizňových změnách hrají důležitou roli. Cílem bylo zaměřit se na tyto změny a následně je vyhodnotit. V literární části je práce zaměřena na chemické a nutriční hlediska plodů, zrání a dýchání plodů, sklizeň, možnosti skladování a fyziologické poruchy během skladování. V praktické části byly hodnoceny tři odrůdy jablek "Rubinola, Prima a Topaz". Nejdříve byly hodnoceny plody v průběhu zrání na stromě. U každé odrůdy bylo odebráno vždy pět plodů každých 7 dní. V optimální zralosti bylo posbíráno 40 plod každé odrůdy a byly chladírensky skladovány po dobu 90 dní při teplotě 3 °C. Dle kvalitativních znaků jaké jsou chemické vlastnosti (škrobový test, rozpustná sušina a titrační kyseliny) a mechanickofyzikálních vlastností (penetrometrická pevnost, hmotnost) byly odrůdy měřeny a následně vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.