Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu
KLÍMA, Tomáš
Bakalářská práce se věnuje technologii pěstování chmele otáčivého a kvalitě produktu chmele, tedy chmelovým hlávkám. V teoretické části práce obecně definuje chmelovou rostlinu a odrůdy pěstované na území České republiky. Dále se věnuje ochraně před škůdci a chorobami, hnojení chmele a technologii využívané při pěstování. Na závěr se obecná část věnuje zpracování chmelového produktu. V praktické části pak práce stanovuje obecně platná východiska v technologii pěstování chmele otáčivého. Na polním pokusu je pak testován vliv přípravku NanoFYT Si, který obsahuje částice SiO2. Tento pokus je následně vyhodnocen a diskutován se současnými výzkumy věnujícími se vlivu křemíku na polní plodiny.
The effect of milk thistle cultivation technology [Silybum marianum (L.) Gaertner] on the yield and contained compounds
Fojtíková, L. ; Bradáčová, M. ; Kudláčková, Barbora ; Bjelková, M. ; Pluháčková, H.
The aim of the present study was to evaluate the impact of complex growing technology on the quality of milk thistle achenes.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.