Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Metodika pro stanovení trvanlivosti betonu a jeho odolnosti vůči působení mrazu a chemických rozmrazovacích látek
Chaloupková, Kristýna ; Novosad, Petr (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi zlepšení zkušebních postupů stanovujících odolnost betonu proti působení mrazu a chemických rozmrazovacích látek. Všechny současně používané zkušební postupy jsou značně problematické z hlediska jejich opakovatelnosti a reprodukovatelnosti. Na zkoušku má vliv celá řada činitelů. Jedná se o způsob uložení vzorků před zkouškou, úpravu zkušebního povrchu, velký vliv na zkoušku má hranový efekt. Zkoušku také ovlivňují složky, které se využijí při přípravě zkušebního roztoku. Během zkoušky dochází v mrazící komoře ke kondenzaci vody, která mění koncentraci a hladinu zkušebního roztoku. Součástí práce je také zpracování metodiky pro zpřesnění zkoušek trvanlivosti.
Metody posouzení trvanlivosti betonů vůči působení mrazu a chemických rozmrazovacích látek v České republice a v Evropě
Žíla, František ; Novosad,, Petr (oponent) ; Hubáček, Adam (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá metodami posouzení trvanlivosti betonů vůči působení mrazu a chemických rozmrazovacích látek používaných v České republice a v Evropě. V teoretické části práce jsou popsány základní vlastnosti betonu, třídy vlivu prostředí, dále zde jsou shrnuty teorie porušení betonu cyklickým zmrazováním a rozmrazováním, metody posouzení trvanlivosti betonu proti působení mrazu a proti působení vody a chemických rozmrazovacích látek a také vlastnosti ovlivňující opakovatelnost a reprodukovatelnost zkoušek. Praktická část je zaměřena na zkoušení odolnosti betonů vůči působení mrazu a chemických rozmrazovacích látek pomocí metod podle norem ČSN 73 1322 a ČSN 73 1326 a dále se zabývá vlivem ošetřování povrchu betonu na průběh a výsledek těchto zkoušek.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.