Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Příprava a charakterizace opticky aktivních nanotyček
Gaizura, Filip ; Liška, Petr (oponent) ; Dvořák, Petr (vedoucí práce)
Tato práce se věnuje kvalitativnímu studiu přípravy a optické charakterizaci CsPbBr3 perovskitových nanotyček. V první části obsahuje stručný popis 3D, 2D a 0D perovskitových nanostruktur a následně se zaměřuje na popis 1D struktury - perovskitových nanotyček, jejich možným krystalografickým soustavám, stabilitě, možným metodám přípravy, optickým vlastnostem a využitím v různých optoelektrických zařízeních. V praktické části je detailně rozebrána příprava CsPbBr3 perovskitových nanotyček pomocí koloidní syntézy na bázi ligandy asistované reprecipitace a chemického dělení za pokojové teploty. Dále je u syntetizovaných nanotyček provedena analýza morfologie a proměření absorpčních a fotoluminiscenčních spekter s cílem ověření závislosti optických vlastností na zmiňované morfologii.
Příprava GeSn nanostruktur
Jedlička, Jindřich ; Voborný, Stanislav (oponent) ; Kolíbal, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami přípravy GeSn nanodrátů. V teoretické části je popsána pásová struktura pevných látek a jsou uvedeny důvody, proč je materiál GeSn zajímavý. Je představen mechanismus růstu nanodrátů a metody přípravy GeSn nanodrátů. V experimentální části byla sestavena efúzní cela pro depozici cínu a bylo provedeno její otestování a kalibrace.
Příprava GeSn nanostruktur
Jedlička, Jindřich ; Voborný, Stanislav (oponent) ; Kolíbal, Miroslav (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami přípravy GeSn nanodrátů. V teoretické části je popsána pásová struktura pevných látek a jsou uvedeny důvody, proč je materiál GeSn zajímavý. Je představen mechanismus růstu nanodrátů a metody přípravy GeSn nanodrátů. V experimentální části byla sestavena efúzní cela pro depozici cínu a bylo provedeno její otestování a kalibrace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.