Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Antioxidační látky v medu a jejich vliv na zdraví člověka
Suchánek, Pavel
Tato bakalářská práce seznamuje s antioxidačními látkami. Antioxidační látky jsou takové látky, které v těle vychytávají volné radikály a převádějí je do méně reaktivních nebo vůbec nereaktivních forem. Práce tedy shrnuje poznatky o využití medu jako zdroje antioxidačních látek ve výživě člověka. Je zde vytvořen přehled antioxidantů a jejich význam v lidském organismu. Práce také pojednává o jiných účincích medu na zdraví člověka a o jeho konzervačních a alergenních vlastnostech. Dále jsou zde popsány vlastnosti pylu, propolisu a jeho využití v potravinářství

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.