Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Posouzení možnosti využití přísady Vuppor v lehčeném šamotovém střepu
Svobodová, Markéta ; Keršner, Štěpán (oponent) ; Sokolář, Radomír (vedoucí práce)
Lehčené šamotové výrobky jsou materiály používané pro výstavbu některých částí průmyslových pecí, zejména při výrobě železa, ale také v dalších odvětvích, kde se pracuje při vysokých teplotách. Na žáruvzdorné hmoty se kladou zvláštní požadavky. V teoretické části je zpracován přehled používaných surovin, výroba a vlastnosti lehčených šamotových výrobků, popis nevyhořívajícího lehčiva – chemické přísady VUPPOR I a informace o již dříve prováděných zkouškách zabývajících se touto tematikou. Praktická část je rozdělena na 4 etapy, kde jsou vyhodnoceny zkoušky, které byly prováděny na žáruvzdorných jílech s chemickou přísadou Vuppor I (vzorky jsou vylehčené i nevylehčené) – jedná se především o zkoušky citlivosti k sušení, objemové hmotnosti, pevnosti v tlaku, tepelněizolační vlastnosti atd.
Posouzení možnosti využití přísady Vuppor v lehčeném šamotovém střepu
Svobodová, Markéta ; Keršner, Štěpán (oponent) ; Sokolář, Radomír (vedoucí práce)
Lehčené šamotové výrobky jsou materiály používané pro výstavbu některých částí průmyslových pecí, zejména při výrobě železa, ale také v dalších odvětvích, kde se pracuje při vysokých teplotách. Na žáruvzdorné hmoty se kladou zvláštní požadavky. V teoretické části je zpracován přehled používaných surovin, výroba a vlastnosti lehčených šamotových výrobků, popis nevyhořívajícího lehčiva – chemické přísady VUPPOR I a informace o již dříve prováděných zkouškách zabývajících se touto tematikou. Praktická část je rozdělena na 4 etapy, kde jsou vyhodnoceny zkoušky, které byly prováděny na žáruvzdorných jílech s chemickou přísadou Vuppor I (vzorky jsou vylehčené i nevylehčené) – jedná se především o zkoušky citlivosti k sušení, objemové hmotnosti, pevnosti v tlaku, tepelněizolační vlastnosti atd.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.