Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Příprava kávy a její kultura
ŠTĚRBOVÁ, Lucie
Diplomová práce se zabývá tématem - Příprava kávy a její kultura, jež se dostává v dnešní moderní společnosti do popředí a souvisí tak s životním stylem člověka. Cílem diplomové práce bylo zjistit, jaké ponětí mají lidé o kávě, kávové kultuře, také o správné přípravě kávových nápojů, jejich zdravotních účincích a alternativních metodách přípravy kávy. Dalším cílem bylo zmapovat postoje lidí a sociální vlivy na kávovou kulturu. Teoretická část práce je zaměřená především na oblasti kávy jako rostliny, zpracování kávových zrn, přípravu kávy a kávovou kulturu, které jsou sepsány z dostupných odborných literárních a online zdrojů. Dále se opírá o teoretické poznatky, které jsem získala na základě zkušeností s Mezinárodní kávovou asociací SCAE Speciallity Coffee Association of Europe, jenž sídlí v Londýně. Empirický výzkum lze využít jako inspirace pro vybudování kavárny. Diplomová práce může komplexně sloužit jako podklad pro zpracování odborné publikace určené jak laické veřejnosti zajímající se o kávovou kulturu, tak i samotným baristům.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.