Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti výroby piva technikami vysokokoncentrovaných mladin v prostředí malých pivovarů
Stuchlík, Tomáš
V teoretické části bakalářské práce na téma Možnosti výroby piva technikami vysokokoncentrovaných mladin v prostředí malých pivovarů je shrnuto základní rozdělení pivovarů dle velikosti, popis klasické výroby piva a následně způsob výroby vysokokoncentrovaných mladin s jeho výhodami i nevýhodami, včetně zkušeností několika sládků z praxe. Pro senzorické hodnocení bylo připraveno ředěním celkem osm vzorků vytvořených ze dvou piv uvařených v rámci předmětu Pivovarnictví. Hodnoceny byly pomocí formuláře pro bodové hodnocení piva. Nejlepších výsledků dosáhla piva neředěná, mezi ředěnými však nebyl výrazně znatelný rozdíl.
Rozdíly v technologiích výroby piva v průmyslových pivovarech a minipivovarech v České republice a jejich vývoj v Olomouckém kraji po roce 1990
NOVÁK, Jan
Cílem této bakalářské práce je rešeršní zpracování technologických možností, které jsou aplikovány při výrobě piva v průmyslových pivovarech a minipivovarech. Zhodnocen je také vývoj pivovarnictví v Olomouckém kraji po roce 1990, vývojové trendy a postavení minipivovarů a průmyslových pivovarů v této oblasti. Těžištěm práce je porovnání možností technologií v pivovarech s různou kapacitou výroby. Rozebírány jsou především technologie a biotechnologie přípravy mladiny, kvasného procesu a finálních úprav piva.
Vliv technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva
Pohlová, Markéta
Tato diplomová práce se zabývá vlivem technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva. V literární části je vysvětlen a charakterizován pojem vysokokoncentrovaná mladina a je zde uveden postup její výroby metodou HGB. Důležitou kapitolou jsou pivovarské kvasnice, které hrají u výroby piva metodou HGB velmi významnou roli. V poslední části literární rešerše je uvedena problematika užívání CKT, což je v dnešní době velmi řešené téma. V experimentální části bylo testováno celkem sedm vzorků, čtyři maloobjemové a tři vzorky z univerzitního minipivovaru. Tyto vzorky byly následně naředěny sycenou vodou na piva o stupňovitosti 10 %, 11 % a 12 %. Výsledné produkty byly analyticky proměřeny a senzoricky vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.