Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Podnikatelský plán
Urbánková, Lucie ; Fischer, Jan (oponent) ; Koudelková, Petra (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je vypracování podnikatelského záměru na založení BIO restaurace se samoobsluhou v Brně. První část práce obsahuje teoretické znalosti potřebné pro založení společnosti a s tím související skutečnosti. V druhé části se práce zabývá aplikováním teoretických poznatků do praxe, včetně vlastních návrhů řešení a dalšími aspekty.
Analýza trhu biopotravin a trendů stravování v lokalitě Brno-město
Rybáriková, Barbora
Diplomová práce na téma „Analýza trhu biopotravin a trendů stravování v lokalitě Brno-město“ se zabývá problematikou biopotravin a produktů v biokvalitě, zaměřená na možnosti dostupnosti biopotravin v prodejnách a stravovacích zařízeních. Práce je rozdělena na dvě části – literární a experimentální část. Součástí práce jsou definice samotných biopotravin a jejich zpracování, systému kontroly a jejich značení spolu s legislativou ekologického zemědělství. Podstatná část práce je věnována analýze českého trhu pomocí dotazníkového šetření a cenového monitoringu vybraných potravin. Dotazník obsahoval dvanáct otázek zaměřených na preference spotřebitelů při nákupu biopotravin a stravování v biokvalitě. Závěrem jsou shrnuty výsledky z dotazníkového průzkumu spolu s porovnáním monitoringu cen potravin ve vybraných prodejnách.
Charakteristika dostupnosti biopotravin a zmapování možností veřejného stravování v regionu Brno-město
Borovanová, Kateřina
Bakalářská práce s názvem "Charakteristika dostupnosti biopotravin a zmapování možností veřejného stravování v regionu Brno-město" se zabývá problematikou dostupnosti biopotravin a možnostmi bio stravování v lokalitě Brno-město. V první části jsou charakterizovány obecné pojmy jako ekologické zemědělství, bioprodukt, bio-potravina a základní principy výroby. Dále je popsán systém značení a certifikace biopotravin, základní kategorie vyráběného sortimentu a současný stav produkce a spo-třeby biopotravin v České republice a ve státech Evropské Unie. V experimentální části práce bylo zjištěno, že v Jihomoravském kraji je aktuálně 100 výrobců biopotravin a nejvíce z nich v okrese Břeclav, kde se vyrábí hlavně víno z vinných hroznů. Dostup-nost biopotravin v lokalitě Brno-město je dostatečná, značí o tom různá prodejní místa, popsaná v bakalářské práci. Z výsledků dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi zákazníky bio restaurací vyplývá, že tato skupina má o biopotravinách povědomí.
Podnikatelský plán
Urbánková, Lucie ; Fischer, Jan (oponent) ; Koudelková, Petra (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je vypracování podnikatelského záměru na založení BIO restaurace se samoobsluhou v Brně. První část práce obsahuje teoretické znalosti potřebné pro založení společnosti a s tím související skutečnosti. V druhé části se práce zabývá aplikováním teoretických poznatků do praxe, včetně vlastních návrhů řešení a dalšími aspekty.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.