Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Intenzifikace produkce bioplynu
ENKI, o.p.s., Třeboň ; Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta technologie ochrany prostředí, Ústav technologie vody a prostředí, Praha ; Lhotský, Richard ; Procházka, Jindřich ; Stará, Helena ; Pokorná, Dana ; Jeníček, Pavel ; Zábranská, Jana ; Kajan, Miroslav ; Dohnányos, Michal
Projekt si klade za cíl dosažení zvýšení produkce bioplynu a lepší využití organických látek ze zpracovávaných substrátů na již existujících i nově připravovaných bioplynových stanicích pomocí intenzifikace procesu biometanizace využitím různých metod předúpravy a kofermentace zpracovávaných materiálů, jakož i optimalizací řízení procesu. Hlavním prostředkem k dosažení cíle je podrobné studium vlastního procesu biometanizace pomocí laboratorních testů a poloprovozních pokusů a jejich podrobným analytickým a mikrobiologickým sledováním. Tyto testy budou prováděny převážně na reálných vzorcích fytomasy v různém vegetačním stadiu. Budou navrženy obecně platné metody intenzifikace biometanizačních procesů vedoucích k prohloubení biologické rozložitelnosti zpracovávaných materiálů a k zvýšení produkce bioplynu v anaerobních reaktorech. Metody budou ověřeny v poloprovozním a provozním měřítku včetně analýzy jednotlivých procesů (produkce fytomasy, sběr, doprava, uskladnění, výroba a energetické využití bioplynu, uskladnění a aplikaci fermentačního zbytku) na bioplynových reaktorech zpracovávajících fytomasu a budou navrženy a ověřeny technologické postupy předúpravy a společné fermentace (kofermentace) fytomasy v anaerobních reaktorech zpracovávajících kejdu hospodářských zvířat s cílem intenzifikace produkce bioplynu a zlepšení energetické bilance procesu.

Viz též: podobná jména autorů
23 PROCHÁZKA, Jakub
108 PROCHÁZKA, Jan
13 PROCHÁZKA, Josef
5 Procházka, J.
23 Procházka, Jakub
108 Procházka, Jan
2 Procházka, Jan,
19 Procházka, Jaroslav
46 Procházka, Jiří
3 Procházka, Jonáš
13 Procházka, Josef
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.