Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  předchozí11 - 13  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Bezpečnost vybraných doplňků stravy z pohledu přítomnosti přídatných látek IV.
Tížková, Jana ; Pokladníková, Jitka (vedoucí práce) ; Marešová, Helena (oponent)
DIPLOMOVÁ PRÁCE: Bezpečnost vybraných doplňků stravy z pohledu přítomnosti přídatných látek KATEDRA SOCIÁLNÍ A KLINICKÉ FARMACIE, FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ, UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE AUTOR: Jana Tížková VEDOUCÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE: PharmDr. Jitka Pokladníková, Ph.D. ÚVOD: Spotřeba doplňků stravy rok od roku narůstá. S rostoucí oblibou doplňků stravy ale také souvisí obavy z jejich možného nežádoucího působení, především vzhledem k použitým přídatným látkám. Rozhodla jsem se zmapovat bezpečnost doplňků stravy z pohledu přítomnosti přídatných látek z důvodu nedostatečných informací o jejich potenciální škodlivosti. CÍL: Cílem je zhodnocení bezpečnosti nejprodávanějších doplňků stravy s podpůrným účinkem na imunitní systém z pohledu přítomnosti přídatných látek a analýza vlivu těch nejčastěji se vyskytujících rizikových přídatných látek na lidské zdraví. METODIKA: Seznam nejprodávanějších doplňků stravy byl získán z jednoho lékárenského řetězce. Data pocházejí z roku 2011. Z rozsáhlého seznamu doplňků stravy jsem vybrala pouze ty, které mají podpůrný účinek na imunitní systém. Jedná se o doplňky stravy s obsahem látek získaných z rostliny rodu Echinacea, druhu Echinacea angustifolia, pallida, purpurea, houby rodu Pleurotus, druhu Pleurotus ostreatus, dále s obsahem probiotik, mateří kašičky...
Zpracování nestandardních meziproduktů při výrobě potravinářských fosfátů
Hejsek, Michal ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Pilátová, Ivana (vedoucí práce)
V teoretické části je popsána technologie výroby a jsou definovány zdroje nestandardních materiálů včetně jejich předpokládaného složení. K jednotlivým složkám pak byly vyhledány chemické děje a pochody, ke kterým dochází v průběhu přepracování. Praktická část se zabývá simulací těchto dějů v laboratorním měřítku. Jejím cílem bylo prozkoumat vliv koncentrace peroxidu vodíku při přepracování na bělost výsledného produktu.
Aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti
TYLOVÁ, Kristýna
Cílem této bakalářské práce je prohloubení znalostí o přídavných látkách v potravinách, technologický význam přídatných látek v potravinách, jejich vlastnosti a působení na lidské zdraví. Cílem bakalářské práce je také studium odborné a vědecké literatury k tématu: ?Aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti? a zpracování přehledu literatury. Dále v praktické části práce provedení a vyhodnocení dotazníkového šetření u experimentální skupiny vztahující se k tématu: ?Ověření a srovnání znalostí mezi mladší populací a starší populací o problematice aditivní (přídatné) látky v potravinách a jejich vlastnosti.?

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   předchozí11 - 13  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.