Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Senzorické hodnotenie akosti hotových pokrmov
Senčáková, Iveta
Diplomová práce se v první části zabývá charakteristikou pokrmů, legislativními požadavky na výrobu pokrmů a technologií výroby hotových pokrmů. Dále se věnuje balení, skladování hotových pokrmů a faktorům, které ovlivňují jejich zdravotní nezávadnost. Teoretická část je zakončena zásadami senzorické analýzy potravin. Praktická část je vypracována na podnět společnosti, která se zabývá výrobou hotových pokrmů. U vybraných vzorků hotových pokrmů, od různých výrobců, dostupných na českém trhu byl hodnocen vzhled, textura a chuť. Výsledky senzorické analýzy byly zpracovány pomocí Duncanova testu a vyhodnoceny. V závěru je zhodnocena přijatelnost a preference vzorků vybraných hotových pokrmů.
Význam húb v ľudskej výžive
Senčáková, Iveta
Houby jsou již odpradávna pro lidi zdrojem potravy a léčivých prostředků, významnou součástí mnoha technologických procesů v potravinářském průmyslu ale i původci omamných a toxických účinků. Tato bakalářská práce popisuje základní charakteristické znaky hub a zastoupení jejich nutričně významných živin. Blíže se věnuje zdraví prospěšným látkám, které mohou pozitivně ovlivnit kvalitu života konzumenta nebo mohou zastupovat důležitou roli při prevenci mnoha onemocnění. Zároveň stanoví jejich význam a působení v lidském organismu. Na druhé straně poukazuje na toxické látky, které mohou ohrožovat zdraví a život člověka a představovat riziko spojené s jejich krátkodobým nebo dlouhodobým příjmem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.