Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Organoleptické defekty vína zpôsobené plesňami
Peško, Jakub
Tato práce se zabývala problematikou dopadu plísní na kvalitu vína. Objasňuje negativní dopady plísní, které se vyskytují již ve vinohradu na hroznech a ostatních částech révového keře. Vysvětluje také že plísně se do vína nedostávají pouze z hroznů napadeného houbovými chorobami ale i během výroby a školení vína v sklepním hospodářství. Rozebírá vlastnosti a dopady některých sekundárních metabolitů plísní a jejich změny ovlivňující kvalitu vína. Dále popisuje metody stanovení některých látek negativně ovlivňujících organoleptické vlastnosti vína a dokonce ohrožující zdraví člověka.
Vpliv komerčne dostupných kvasiniek na odrodu Frankovka z VOC Modré hory
Peško, Jakub
Diplomová práca sa zaoberá vplyvom komerčne dostupných kvasiniek na Frankovku modrú z VOC Modré Hory. V literárnej časti si predstavíme VOC Modré hory a všeobecne sa oboznámime s frankovkou modrou a jej výrobou v štýle ružového vína. Vysvetlíme pôsobenie kvasiniek a ich možnosti využitia pri výrobe vín. V prvej polovici experimentálnej časti sa nachádza stručný popis použitej suroviny, metodika experimentu, popis použitých senzorických a analytických metód . V druhej polovici sú výsledné vzorky senzoricky a analyticky vyhodnotené v grafoch so stručnými komentármi.
Organoleptické defekty vína zpôsobené plesňami
Peško, Jakub
Tato práce se zabývala problematikou dopadu plísní na kvalitu vína. Objasňuje negativní dopady plísní, které se vyskytují již ve vinohradu na hroznech a ostatních částech révového keře. Vysvětluje také že plísně se do vína nedostávají pouze z hroznů napadeného houbovými chorobami ale i během výroby a školení vína v sklepním hospodářství. Rozebírá vlastnosti a dopady některých sekundárních metabolitů plísní a jejich změny ovlivňující kvalitu vína. Dále popisuje metody stanovení některých látek negativně ovlivňujících organoleptické vlastnosti vína a dokonce ohrožující zdraví člověka.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.