Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat
Ničová, Monika
Tato bakalářská práce se zabývá vlivy, které působí na kvalitu jatečných těl a masa významných druhů hospodářských zvířat. V práci je popsána produkce a spotřeba masa ve světě a v ČR, v historii a současnosti. Dále je v práci uveden význam masa ve výživě člověka. Maso je ve výživě člověka nepostradatelné. Je bohatým zdrojem živin, zejména je ceněno pro vysoký obsah plnohodnotných bílkovin. V práci se uvádí i druhy a kategorie jatečných zvířat. Dále hodnocení kvality jatečných těl a kvality masa významných druhů hospodářských zvířat. Dále jsou popsány principy hodnocení kvality jatečných těl a kvality masa. Kvalitu masa ovlivňuje řada faktorů. Mezi ně patří např. druh, plemeno, pohlaví, věk, hmotnost v období porážky, výživa a obsah intramuskulárního tuku. Všechny tyto faktory ovlivňují nutriční (sušina, bílkoviny, tuky, aminokyseliny, obsah mastných kyselin, extraktivní látky, minerální látky, vitamíny) technologické (pH, remise, pigmenty, vaznost) a organoleptické (vůně, chuť, barva) vlastnosti masa.

Viz též: podobná jména autorů
2 Ničová, Magdaléna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.