Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti veřejného stravování v biokvalitě v regionu Brno-město
Mlčoušková, Olivie
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti veřejného stravování v biokvalitě v regionu Brno-město. V první části práce jsou definovány základní pojmy ekologického zemědělství, biopotraviny a jejich certifikace a další pojmy ekologického zemědělství. Následují informace o celkovém trhu a spotřebě biopotravin. V druhé části práce jsou identifikovány možnosti veřejného stravování v biokvalitě v České republice, které jsou zjištěny z veřejně dostupných zdrojů. Další kapitola je věnována pravidlům a povinnostem provozu veřejně stravovacích zařízeních v biokvalitě. Práce je zaměřena na region Brno-město, byla vybrána bio restaurace Rebio. Dále bylo zpracováno dotazníkové šetření u zákazníků bio restaurace Rebio na téma znalost biopotravin, spotřeby biopotravin a návštěvnosti restaurace Rebio.
Stravování v biokvalitě v regionu Brno-město - problematika dodávky surovin
Mlčoušková, Olivie
Diplomová práce se zabývá veřejným stravováním v biokvalitě v regionu Brno-město a problematikou dodávky surovin. V první části práce je definováno ekologické zemědělství v porovnání s konvenčním a integrovaným zemědělstvím, dále vymezení pojmů, a to bioprodukty, biopotraviny a ostatní bioprodukty, včetně jejich certifikace. Následuje trh a spotřeba biopotravin s přehledem dodavatelů biopotravin a definice veřejného stravovacího zařízení. Poslední téma této části je nákupní chování, které výrazně ovlivňuje toto odvětví. Druhá část práce se vztahuje k restauraci Rebio, která je jedinou certifikovanou restaurací v biokvalitě v tomto regionu. Šetření je rozděleno na tři části, a to šetření o dodavatelích, rozhovor s šéfkuchařem o dodavatelsko-odběratelském prostředí restaurace a dotazníkové šetření u jejich zákazníků, které se týkalo návštěvnosti restaurace, znalosti v oblasti ekologického zemědělství a nákupního chování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.