National Repository of Grey Literature 56 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Energy passive kindergarten
Zelenka, Tomáš ; Kalánek, Jiří (referee) ; Ostrý, Milan (advisor)
The subject of the diploma thesis is a design of a kindergarten in a passive standard standing on a plot situated in the center of Fulnek. The building has two floors and the first floor is embedded in the terrain. The vertical load-bearing structures consist of sand-lime masonry with a contact thermal insulation system. The building is based on foundation strips due to the type of subsoil. The roofing is then solved by a single-layer flat roof with a vegetation layer.
Energy passive guesthouse
Štukavec, Václav ; Kalánek, Jiří (referee) ; Ostrý, Milan (advisor)
The subject of my diploma thesis is the elaboration of an architectural study and project documentation for the construction of a detached house building. The new building is located on the outskirts of slavkov, in the district of Opava. It is a three-storey non-cellar building with vertical structures in the Porotherm system, monolithic reinforced concrete ceilings and a single-skin flat roof, vegetation. Ten apartments and four separate rooms are designed in the building and wellness is designed in the first floor.
Health centre Proficlinic
Růžička, Věroslav ; Kalánek, Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
The subject of my diploma thesis is the processing of project documentation of the construction part for the realization of the new build private health centre Proficlinic in the outskirts of České Budějovice. It is a two-storey partially basement building. On the first floor there is a pharmacy with the preparation of cytostatics, surgery x-ray and facilities for staff. On the underground floor there are technical facilities for new buildings and storage facilities. On the second floor there are individual surgeries and day care center of oncology. The ceilings are made of prestressed panels. The roof of the building is flat single-skinned.
Municipality Leopoldov
Prosnanová, Dominika ; Kalánek, Jiří (referee) ; Ostrý, Milan (advisor)
The goal of my master‘s thesis is to project a municipality with an attached library in the town Leopoldov. The municipality building has two aboveground floors and the library is designed as a single-floor structure. Both are designed to be barrier-free. The construction system is made out of limestone-sand blocks. The ceilings are mostly made out of prestressed ceiling panels, except for the first floor of the municipality, where the prestressed panel ceiling is combined with monolithic ceiling plates made out of reinforced concrete. The roof of the library is projected as a green roof with a terrace and the municipality has a flat deck roof with river gravel.
Under the castle accommodation
Novák, Tomáš ; Kalánek, Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
The diploma thesis deals with the design of the boarding house located in Lipnice nad Sázavou district of Havlíčkův Brod. The thesis contains complete design documentation for building construction, including assessment in terms of building physics and buildings fire protection. The construction has a U-shaped platform, with two-storey buildings facing each other, connected by a single-storey middle part, where house background is located. We will find here restaurant, kitchen, playroom, wellness, two barrier free rooms, thirteen regular double rooms and eight two-room apartments Construction is brick of sand-lime blocks, insulated by contact thermal insulation system. The ceilings are made of prestressed concrete floor slab. The roof above the two-storey buildings is saddle roof, where the load-bearing structure is formed by a truss. On the single-storey part there is a flat roof, where the supporting structure consists of prestressed concrete floor slab.
Home for the elderly Březina
Neužilová, Markéta ; Kalánek, Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
DIPLOMA THESIS IS IS FOCUSED A PROJECT OF A NEW HOME FOR THE ELDERLY IN THE MUNICIPALITY BŘEZINA U KŘTĚTELY AT THE SURFACE NUMBER 312 / 1,310,311,309,308 / 3,308 / 2,308 / 1. CONTAINS A COMPLETE DOCUMENTATION FOR THE CONSTRUCTION. THE BUILDING IS SITUATED IN THE TERRITORY OF SOUTH MORAVIAN REGION. THE LAND IS SLIMLY SLOW AND ITS TOTAL AREA 2274 M2. THE BUILDING HAS THREE FLOOR FLOORS. THE OBJECT IS BASED ON THE FOUNDATION STRIPS AND ARE ROOFED WITH A VEGETABLE FLOOR ROOF. VERTICAL CONSTRUCTIONS ARE DESIGNED FROM A WALL CONSTRUCTION SYSTEM USING CERAMIC BRICK BLOCKES. CURRENT CONSTRUCTIONS ARE COMPLETED WITH CONTACT INSULATING SYSTEM IN ACCORDANCE WITH ETICS PRINCIPLES. CEILINGS ARE MONOLITHIC REINFORCED CONCRETE SLABS. 19 APARTMENT UNITS ARE DESIGNED IN THE BUILDING. THE CAPACITY OF THE APARTMENT UNIT IS MOSTLY SINGLE IN MOST CASES. A PRACTICAL PHYSICIAN ORDINATION AND A SERVICE AREA IS DESIGNED IN THE PART OF THE OBJECT. THIS PART IS AVAILABLE TO THE WIDE PUBLIC. DRAWING PART WAS PROCESSED IN AUTOCAD.
Cultural center Puppet
Kuchaříková, Andrea ; Kalánek, Ing Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
This diploma thesis presents a project documentation for construction of a community centre with a restaurant. Its construction site is located on the outskirts of town Jaroměřice nad Rokytnou, Poděbradova street. The building is composed from three parts, which are connected to each other. The first part houses the restaurant with its facilities. This part is a single floor structure covered by a flat green roof. Its façade is formed by white boards composed into an asymmetrical pattern. The second part serves as a backstage area where all the necessary facilities are located. This second part of the building is as the first part a single floor structure covered by a flat green roof. Its façade is formed by façade timber boards. The main entrance is located in the middle part, which is the third part the building. It has two floors and it houses an auditorium, a bar and amenities. Its façade is formed by trapezial boards. The construction system is formed by load bearing walls and by prestressed concreted floor panels or in some parts by cast-in-place reinforced concrete slabs. The building has strip foundations. Its interior walls are built from sand-limestone bricks with acoustic properties. The perimeter walls are covered with ventilated façade with mineral wool thermal insulation. The heating of the community centre is powered by gas boiler connected to single-vent chimney with ventilation shaft.
Panda & panda
Kocmanová, Michaela ; Kalánek, Ing Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
This diploma thesis presents a project documentation for construction of a zoo pavilion with a restaurant. The structure has to be designed in compliance with regulations for buildings with almost zero energy consumption. Its construction site is located within the existing compound of Prague’s zoo on plot no. 1491/1. The pavilion is proposed to house giant pandas. The building has three floors- one underground and two above. It is covered by a flat green roof. In terms of circulation, the structure is composed from two parts. The first one is formed by premises for the pandas, including necessary facilities for their wellbeing and their breeding; and the second part is visitors’ part, including restaurant, gift shop and amenities. The building is enclosed by two exterior expositions for pandas which are connected with the interior exposition premises by two ramps- tunnels. There is a roof terrace adjacent to the restaurant for visitors to enjoy the view of pandas in their exterior grounds. The vertical structure of the pavilion for giant pandas is a combination of load bearing brick walls and cast-in-place concrete walls- the underground floor and the ground floor is formed by the cast-in-place concrete walls and the upper floor is formed by the brick walls made out of autoclaved aerated concrete blocks. The horizontal structures are formed by prestressed concreted floor panels or in the case of the upper floor by cast-in-place reinforced concrete slabs.
Library in city Trenčín
Flimelová, Karin ; Kalánek, Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
In these diploma thesis we deal with the design of a new library with a cafe. The bilding is located on a flat land in the city of Trencin, near Trencin castle, which is the main landmark of Trencin. There is also a bus and railway station nearby. It is a two-storey building with a partial basement. In the basement of the building will be located archive library and technical equipment. On the first floor there is the main part of the library with a cafe. On the second floor there will be a library with an administrative department. The construction is based on the White tub system. The construction system is skeleton with reinforced concrete ceilings. The roof is designed as flat and vegetation. A ventilated brick facade is designed for the library.
Sports center
Drtil, Jiří ; Kalánek, Ing Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
THE DIPLOMA THESIS IS A PROJECT OF A NEW SPORTS CENTER IN PROSTĚJOV. THE BUILDING IS DETERMINED FOR RECREATION AND SPORT AND IT IS SET IN STRAIGHT PARCEL. IT'S DESIGN IN A TWO-STOREY WITH NO BASEMENT. THE BUILDING IS DESIGNED FROM THE SYSTEM POROTHERM. THE FRAME STRUCTURAL SYSTEM IS MADE UP OF REINFORCED CONCRETE COLUMNS AND BEAMS. THE CEILING STRUCTURE IS MADE OF REINFORCED CONCRETE CEILING. FLOOR PLAN IS RUGGED. ROOF STRUCTURE IS DESIGNED AS A GREEN FLAT ROOF AND PART OF THE MULTIPURRPOSE HALL IS ROOFED WITH THE ROOF MADE BY GLUED TIMBER TRUSSES. THE BUILDING IS BASED ON THE STRIPS FOUNDATION AND FOUNDATION PADS.

National Repository of Grey Literature : 56 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
2 Kalánek, Jakub
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.