Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zhodnocení běžných účtů metodami operačního výzkumu
Kánová, Eliška ; Kuncová, Martina (vedoucí práce) ; Sekničková, Jana (oponent)
Cílem této práce je výběr běžného účtu. Práce popisuje fungování bankovního systému v České republice. Jsou zde uvedeny charakteristiky bankovních institucí poskytujících běžné účty a dále charakteristiky srovnávaných běžných účtů. Teoreticky je popsána simulace Monte Carlo a metody vícekriteriálního hodnocení variant. Výběr je realizován na základě metod operačního výzkumu. Nejprve je použita metoda Monte Carlo pro výběr účtu podle poplatků pro jednotlivé typy klientů. Dále jsou aplikovány metody vícekriteriálního hodnocení variant, konkrétně metody TOPSIS a PROMETHEE. Výpočty jsou realizovány pomocí doplňku SANNA do MS Excel. V závěru práce jsou srovnány oba přístupy k řešení a je doporučen běžný účet podle preferencí jednotlivých typů klientů.
Odbavování zákazníků v provozovně Mc Donald pomocí modelů hromadné obsluhy
Kánová, Eliška ; Kořenář, Václav (vedoucí práce) ; Šindelářová, Irena (oponent)
Cílem bakalářské práce je analyzovat odbavování zákazníků v restauraci McDonalds v Mladé Boleslavi a pokusit se ho pomocí modelů hromadné obsluhy, programového systému STORM a modulu STOCHASTIKA optimalizovat. V teoretické části jsou charakterizovány modely hromadné obsluhy, naznačena jejich klasifikace a analýza. Konkrétní dva systémy jsou zde popsány - jednoduchý exponenciální model a exponenciální model s paralelní obsluhou, jsou zde také vysvětleny softwarové systémy pro optimalizaci. Popsány jsou i základní prvky systémů. Práce se věnuje též systému obsluhy v restauracích McDonalds. V praktické části je konkrétně popsán systém obsluhy ve třech rozdílných úsecích restaurace - přímá obsluha, McCafé, McDrive. V závěru je zde naznačen možný způsob optimalizace tohoto systému resp. jeho jednotlivých částí.

Viz též: podobná jména autorů
3 Kaňová, Eliška
1 Káňová, Eva
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.