Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Enterální výživa na bázi syrovátky a její vliv na glykemickou variabilitu v intenzivní péči
Jirků, Jitka ; Křížová, Jarmila (vedoucí práce) ; Zlatohlávek, Lukáš (oponent)
Východisko: U většiny pacientů v intenzivní péči se setkáváme s hyperglykemií. Může se jednat o pacienty s již přítomným diabetem nebo o stresovou hyperglykemii jako reakci organismu na inzult. Naší snahou je nejen včasná korekce této hyperglykemie inzulinem, ale i prevence akcelerace hyperglykemie nad doporučenou hranici. Kromě inzulinu můžeme správnou volbou enterální výživy předcházet nejen hyperglykémii, ale i glykemické variabilitě, která se zdá být pro tyto pacienty mnohem větším rizikem než stabilní únosná hyperglykemie. Kromě diabeticky specifických formulí nám naši snahu o optimální glykemii může podpořit i enterální výživa na bázi syrovátky, díky svému inzulinotropnímu efektu a schopnosti stimulovat uvolnění inkretinů. Pro potvrzení těchto benefitů bude ještě třeba mnoho důkazů, ale již nyní se můžeme na syrovátku podívat nejen jako na zdroj kvalitní bílkoviny, ale také jako na výživu s potenciálem omezujícím glykemickou variabilitu. Cíl: Cílem práce bylo zhodnotit vliv enterální výživy na bázi syrovátky Peptamen Intense na parametry spojené s hodnocením glykemie u pacientů v intenzivní péči. Posoudit, zdali existuje vztah mezi jednotlivými proměnnými a vyvodit závěry s možným použitím pro praxi. Metodika: Do této práce bylo vybráno třicetsedm pacientů podle jasně definovaných vstupních...
Vliv vysokoproteinové enterální výživy na nutriční stav pacientů v intezivní péči
Jirků, Jitka ; Křížová, Jarmila (vedoucí práce) ; Zlatohlávek, Lukáš (oponent)
Východisko: Práce prezentuje široký pohled na problematiku zajištění dostatečné nutriční podpory (enterální výživy) s vysokým množstvím bílkoviny pro cílovou skupinu pacientů v intenzivní péči. Pacienti na těchto odděleních (ARO, JIP) mají rozdílné metabolické nároky v různých časových intervalech jejich akutního onemocnění. Pochopení podstaty metabolismu základních makronutrientů se všemi důsledky na organismus je základ pro porozumění metabolismu v intenzivní péči s významným vlivem na odlišné nutriční požadavky těchto pacientů a v naší maximalizace snahy přizpůsobit druh enterální výživy potřebám pacientů v intenzivní péči. Cíl: Cílem práce bylo zhodnotit vliv nové enterální formule Peptamen Intense na nutriční stav pacientů v intenzivní péči. Posoudit možnost dosažení nutričního cíle proteinů (energie) dle doporučení guidelines a zhodnotit další parametry, které ovlivňují management nutriční podpory u pacientů intenzivní péče. Metodika: Na pracovištích (ARO, JIP) v rámci celé ČR bylo do této práce vybráno deset pacientů podle jasně definovaných vstupních kritérií v období listopad 2017 až březen 2018. Následně byl u všech zařazených pacientů vyplňován Peptamen Intense Protokol (PIP) v průběhu jejich pobytu na intenzivní péči s podmínkou minimální enterální nutrice pět dní. Sledování bylo...
Marketingová komunikace ve farmaceutickém průmyslu
Jirků, Jitka ; Lešetický, Ondřej (vedoucí práce) ; Hodek, Jiří (oponent)
Cílem práce je poskytnou ucelený teoretický základ k pochopení specifik komunikace v marketingu farmaceutických firem. Vyjádřit jasné odlišnosti v této oblasti a shrnout základní získané poznatky k návrhu optimální marketingové komunikace pro farmaceutické společnosti.
Originální farmaceutická firma na trhu v České republice
Jirků, Jitka ; Lešetický, Ondřej (vedoucí práce)
Cílem práce je představení britské farmaceutické firmy Montrose a jejího produktového portofia s důrazem na skupinu R03. Zhodnocení trendů ve spotřebě této skupiny v ČR a Praze. Prognostika na budoucí období pro tuto skupinu.Seznámení s problematikou Astma a CHOPN.Závěrem zhodnocení přínosu léčby pro pacienta, lékaře, společnost a firmu Montrose.

Viz též: podobná jména autorů
3 Jirků, Jakub
3 Jirků, Jan
1 Jirků, Jana
4 Jirků, Jaroslav
2 Jirků, Jiřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.