Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Vývoj nových výrobků ze sladkovodních ryb
HAUSEROVÁ, Tereza
Tématem práce je vývoj nových výrobků ze sladkovodních ryb. V literárním přehledu práce nabízí obecný přehled týkající se spotřeby sladkovodních ryb, vybranými metodami zpracování ryb, výrobky ryb na českém trhu, biologickými hodnotami ryb, způsoby uchování ryb, HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point system), texturou a nakonec v závěru je popsána metoda senzorické analýzy. Praktická část, nabízí přehled použitých surovin a koření, výrobu a receptury vybraných rybích výrobků s využitím na strojně oddělené rybí maso. Vzorky vyrobených výrobků jsou poté analyzovány na přístroji NIR Master. Součástí druhé části je i senzorické hodnocení. Dosažené výsledky jsou následně zpracovány a graficky znázorněny.
Agrotechnická opatření při pěstování a sklizni Stévie sladké (Stevia Rebaudiana Bertoni) v polních podmínkách
HAUSEROVÁ, Tereza
Stévie sladká neboli Stevia rebaudiana Bertoni je rostlina s velice zajímavým a doposud s málo využitým potenciálem. Je to subtropická rostlina s až 300x vyšší sladivostí, než je sladivost sacharózy. Často se využívá jako náhrada cukru sladidlo, vhodné pro diabetiky a lidi trpící nadváhou. Do práce je zapracována charakteristika rostliny, botanický popis, podmínky pěstování a chemické složení rostliny. Praktická část se zabývá sledováním růstu rostlin Stévie sladké během vegetace, její klíčivostí, rozmnožováním, pěstování v polních podmínkách a přezimováním. Cílem práce bylo rozšíření poznatků z hlediska pěstování, způsobu rozmnožování a možnosti přezimování rostlin Stévie sladké. Byl založen polní pokus, se zaměřením na teplotní ukazatele během vegetačního období a její vliv na celkové množství přezimovaných rostlin. Byl hodnocen výnos suché hmoty rostlin z jednotky plochy a statistické zpracování s vyhodnocením výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.