Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
CERTIFIKOVANÁ METODIKA, Metodika pro maloobjemovou sterilizaci násadových vajec
Bezděk, D. ; Dejneka, Alexandr ; Kubinová, Šárka ; Fejt, T. ; Churpita, Olexandr ; Drahošová, Michala
Metodika je výsledkem řešení výzkumného projektu č. TH04030206 s názvem: Výzkum využití fyzikálních metod sterilizace vajec pro líhnění. Cílem projektu je rozvoj fyzikálních metod sterilizace násadových vajec - zejm. rozvoj metody nízkoteplotního plazmatu (NTP). Metoda NTP je nasazena se záměrem zvýšit efektivitu drůbežího chovu a výrazně snížit zdravotní a ekologickou zátěž. Zvýšením přidané hodnoty a efektivity chovu dále projekt přispívá ke konkurenceschopnosti drůbežářského průmyslu a tím i k potravinové soběstačnosti ČR.
Preparation of ZnO Layers by Surfatron with Possible Photo-Catalytic Usage
Dytrych, Pavel ; Slater, M. ; Klusoň, Petr ; Churpita, Olexandr ; Hubička, Zdeněk ; Čada, Martin ; Morozová, Magdalena ; Zita, B. ; Krýsa, J. ; Straňák, Vítězslav
Pecvd method in this contribution we deal with the preparation of thin layers of ZnO, which exhibit interesting photo-sensitive properties. ZnO functional layers were prepared by surfatron by a PECVD method.
Vlastnosti TIO.sub.x./sub. vrstev deponované za atmosférického tlaku
Sedláková, L. ; Hubička, Zdeněk ; Churpita, Olexandr ; Stranyánek, Martin ; Čtvrtlík, Radim ; Špatenka, P.
TIO.sub.x./sub. byli deponovány za použití RF bariérového pochodňového výboje, který pracuje za atmosférického tlaku a při nízké teplotě substrátu. Jako prekurzor byly použity páry Titanium (IV) isopropoxide Ti[OCH(CH..sub.3./sub.).sub.2./sub.].sub.4./sub. a jako substrát křemenné sklo.Depoziční podmínky při tvorbě vrstev byly u všech vzorků stejné. Byly zkoumány vlastnosti vrstev v závislosti na teplotě žíhání po depozici. U vrstev byla hodnocena tloušťka, anotvrdost, krystalinita vrstev metodou XRD difrakce a rychlost fotokatalytické degradace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.