Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Šetrné formy turismu v CHKO Šumava s konkrétním zaměřením na agroturistiku
CHROMÁ, Lenka
Chromá, L.: Šetrné formy turismu v CHKO Šumava s konkrétním zaměřením na agroturistiku. Diplomová práce. České Budějovice: ZF JČU, 2018, 88 s. Šetrné formy turismu je možné definovat jako turismus, který je zaměřen na přírodu, kulturu a historické bohatství. Teoretická část zahrnuje literární rešerši zaměřenou na deskripci a geografii turismu, psychologii turismu, motivaci a prožitek z cestování. Důležitou součástí je i problematika negativních dopadů turismu, kde jsou posléze vyzdvihnuty šetrné formy turismu. Předložená práce je především zaměřena na atraktivnost agroturistiky jako formy trávení volného času, kde jde především o vysledování zájmu veřejnosti. Dalšími, neméně důležitými cíli je zjištění přínosu agroturistiky pro účastníky a obec, atraktivnost Šumavy pro návštěvníky, důvod vzniku agroturistických farem a podpora státu.
Turismus v chráněných oblastech
CHROMÁ, Lenka
Turismus je možné definovat jako mnohavrstevný vztah návštěvníků a destinace. Atraktivita území hraje v tomto vztahu klíčovou roli. Předložená práce hledá odpověď na otázku, co vlastně motivuje lidi k návštěvě a jaká jsou očekávání, která návštěvníci mají vůči danému území. Teoretická část obsahuje poznatky z odborné literatury týkající se kvalitní přírody jako turistické atraktivity a problematiky propagace turistické destinace. Empirická část se opírá o data získaná pomocí ankety, která se uskutečnila prostřednictvím sociální sítě facebook a jejímiž respondenty byli návštěvníci města Horní Planá. Na základě dosažených výsledků lze konstatovat, že nejčastějšími návštěvníky, jsou sportovně založení lidé, kteří území navštěvují z důvodu krásného prostředí, které je protkané dobře značenými turistickými a cyklistickými trasami.

Viz též: podobná jména autorů
2 CHROMÁ, Libuše
4 Chromá, Ladislava
2 Chromá, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.