National Repository of Grey Literature 56 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Kindergarten in Velká Bíteš
Dvořáčková, Karolína ; Sedlák, Radek (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
This diploma thesis deals with design and elaboration of project dokumentation of kindergarten in Velká Bíteš. The building have two above-ground floor, non besement, with flat green roof. The structural system of building is designed from sand-lime block with thiskness 240 mm. Floor structure is from precast floor slab. The building is insulated witr contact thermal insulation. In kindergarten there is three class, each for 25 kids.
New Building hotel in Valasske Mezirici
Pasztorek, Martin ; Sedlák, Radek (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
This master’s thesis addresses the design concept of the new hotel building located in Valašské Meziříčí, a town located in the Zlín region of the Czech Republic. The hotel building consists of a total of 21 accommodation units, a restaurant, and a cafe. The accommodation units vary from double rooms and triple rooms to three-person apartments with a kitchen – providing an accommodation capacity of a total of 47 guests. The hotel is designed as a building with a cellar that consists of one underground and four above-ground floors. The parking spaces for guests and employees are located on the ground floor together with technical equipment such as ventilation systems and utility rooms. The first floor is divided into two parts – the hotel’s operational space and the guest’s section. These two parts are structurally divided with a separate access entrance leading to each part. The operational part consists of facilities for employees, kitchens with food storage rooms, and hotel management offices. The guest area is comprised of an entrance hall with a reception, a restaurant, and sanitary facilities. On the second floor, there is a cafe with a terrace, storage for bedding, a hotel lounge as well as seven accommodation units oriented to the southwest. The third floor consists of a freely accessible terrace, bedding storage, and a lounge. There are also another seven accommodation units with balconies and a two-person apartment with a kitchen. Apart from another the bedding storage and the lounge room, the fourth floor also has two two-room apartments with a kitchen and a balcony for three people. There are also four more accommodation units with a balcony that can house 2-3 people. The thermal insulation of the building is solved by the external thermal insulation composite system, internationally referred to by the abbreviation ETICS. The basalt wool insulation facade panels is used as the main thermal insulator on the external walls of the entire building.
New Building of the Hotel with Wellness Center
Blažek, Milan ; Sedlák, Radek (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
The main theme of my thesis is a projecting documentation for a new building – Completely new Wellness hotel. This building will be used for accomodation, feeding, wellness and parking for cars. Hotel has one stage under the ground and three stages above. It is divided into 4 parts: Wellness center with gym, massage saloon or sauna with entrance on its own terrace in the second floor, accomodation with over 25 rooms with different capacity of the room with possibility of your own terrace in the south part of the building, your own laundry room or offices for management; a restaurant with capacity more than 100 guests and with its own terrace in the first floor or garage for over than 40 cars. The whole building is also designed for people with a special needs, there are 2 rooms and 4 parking spots dedicated to these people with special needs. The whole building is divided functionally for guests and employees. The building has two lifts of a new generation on the west and east part; air conditioning systems for the hotel, kitchen, wellness center and other neccessary technical means. Carrying system is made of prefabricated, framework standing on a monolitic reinforced concrete snugs connected with reinforced concrete tresholds in the place of their shroud. It is done from ceramic breeze blocks and heated with desks made of stone fibred according to ETICS. Shroud of the underground is made of concrete breeze blocks. The inside lining is also bricked up with ceramic breeze blocks. The ceiling creates ventricular ceiling pannels, stairs is designed as a prefabricated. The roofs are done as a classic, extensive vegetational, monocover with three laiers of asphaltic, hydroisolated strips. All the terracess are also classical, monocover with walking tract made of concrete pavement on adjustable targets in a wellness center. In the hotel you will find a ceramic pavement.
The block of flats
Kubíček, Jan ; Pilík, Václav (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
This bachelor's thesis is focused on construction of an apartment building in quiet area of the town of Prostějov. Its appearance and purpose fit into the surrounding buildings. The free-standing object is a partially basement, it has parking space and approximately shape of rectangular. The apartment building is designed as a 4-storey building with one underground floor. There is a separate cellars for each of apartment unit in the basement. There are sixteen residential units in four floors, always 4 residential units per floor. Flat units have its own entrance to private terraces on the ground floor and to balcony in upper floors. The building is based on concrete foundation strips and is covered with a warm flat roof. The load-bearing system is a two-way wall system and is lined with ceramic blocks. Horizontal structures are cast-in-place reinforced cncrete. The vertical connection is ensured by a three-arm staircase that wraps around the elevator shaft. The work is developed to the level of project documentation for the construction.
Kindergarten, Uhřice
Ždánský, Adam ; Sedlák, Radek (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
The subject of this thesis is design of a new kindergarten for 36 children in the village Uhřice near Kyjov. The design is made in level of detailed design. The designed building is a partial basement, two-storey building of elongated shape. The facade of the building is designed as ventilated with wooden cladding, the northern part of the building is with contact thermal insulation system. The building has two single-layer flat roofs, one with a vegetation layer, the other with a PVC roofing with an attic. Entrance to object is from south side. On the first floor there are two separate departments for education of children with facilities and there is a technical-economic background in third part. On the second floor there are special classrooms that can be used by both the kindergarten and the adjacent elementary school, as well as the public. There is also a central office, a meeting room and a special speech therapy room. On the underground floor there are warehouses and technological facilities. Static scheme of the building consists is combined system of ceramic blocks and reinforced concrete columns with girders, in the basement is used reinforced concrete walls. The ceilings are designed from prestressed spiroll panels. Park landscaping was designed on the surrounding site. The purpose of the object is in the concept of preschool education. The concept is based on children acquiring the fundamentals of key qualities from outset and acquiring prerequisites for their lifelong learning.
Residential building in Křoví
Trojanová, Karolína ; Woytela, Jindřich (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
This bachelor´s thesis deals with design and elaboration of project dokumentation of apartment building. The building is located in a village called Křoví on plot No. 756/50. The apartment building have four above-ground floor and one place for a rent. In the basement there are situated social spaces and cellars for each flat. The structural system of building is designed from clay block Porotherm 30 Profi and the floor structure is designed from prefabricated rib-and-filler floor Porotherm. Vertical load-bearing structure on the basement is designed from permanent formwork. The building is insulated witr contact thermal insulation. The roof construction is designed as a warm flat roof.
Residential building in Valašské Meziříčí
Pasztorek, Martin ; Woytela, Jindřich (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
This Bachelor thesis deals with a design of new building – apartment house. Designed apartment house is located in Zlin region, in the town Valasske Mezirici. Altogether, the designed bulding contains partial basement, eight dwelling units and four storeys. In the ground floor we can find a storage cellar, utility room and cleaning room. The ground floor is made of 3 single sections – office section, section with access to dwelling units with the pram room and section with driving school. These sections are separated from each other and each section has its own entrance. Dwelling units are located on the second floor, third floor and fourth floor. The second floor is made of small flats – there are 3 studios and 1 one-room flat. Larger flats are located on the third and fourth floor where we can find 2 two-bedroom flats and 2 three-bedroom flats. Every dwelling unit has a disposal of the loggie except the flats on the fourth floor – these have a disposal of the terrace located on a flat green roof. Apartment house is built from clay block and overhang part is made of precast frame elements. Building foundations consist of foundation strips. The columns that are erecting the overhang part are placed on foundation pads. The basement wall is built from concrete blocks. Ceiling construction is made of prestressed ceiling panels Spiroll. Staircase is reinforced concrete precast. Roofing is solved by flat green roof. Thermal insulation of the building is solved by external contact insulation system that is internationally labeled and known as ETICS. As a thermal isolator serves the expanded polystyrene.
Residential building
Kříž, Lukáš ; Woytela, Jindřich (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
The subject of the bachelor thesis is to elaborate the project documentation for the construction of the apartment house. The apartment building is located in the South Moravian Region in the municipality of Stanoviště. The apartment building is detached in a slightly sloping terrain, has one underground floor and four above-ground floors. The underground floor is used for house equipment, there is a cellar, a pram room, a utility room, a games room and a cleaning room. The remaining four floors are used for housing, there are 12 housing units. The vertical supporting structures are lined with ceramic hollow blocks HELUZ, insulated with ETICS contact insulation along the perimeter. Masonry is based on plain concrete foundations. Vertical supporting structures are monolithic reinforced concrete. The roof is formed as a flat single-skinned roof.
New build residential building, Valašské Meziříčí
Blažek, Milan ; Woytela, Jindřich (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
The subject of this Bachelor thesis is a project documentation for construction of the building – New building of the apartment house in Valasske Mezirici. The building is designed for housing, it has six storeys, without a basement and with a lift. It contains ten dwelling units with access to the terrace and a possibility of own parking right in the building. The ground floor is largely made up of parking space – one public garage with eight parking spots and two single garage doors for two maisonette flats that are located on the fifth floor. A mobile surface of the garage is made of steel fibre reinforced concrete slab with an epoxy coating. The remaining part of the ground floor is made up of main corridor, utility room and cleaning room. The other floors are made up of large flats designed primarily for family housing with a posibillity of access to large terraces orientated to south. Load-bearing structure is made of precast frame construction. that lies on cast-in-place reinforced concrete foundation footing connected by reinforced concrete thresholds in the spots of cladding. The cladding is made of clay blocks and insulated with boards that are made of mineral stone fibres according to ETICS. The ceiling is made up of hollow floor prestressed panels. Stairway is solved as precast. The bulding is covered by ventilated mono-pitched double layer roof with wooden wall plates and rafters.
House with day care, Jiráskova, Rychnov nad Kněžnou
Moudrá, Aneta ; Sedlák, Radek (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
Diploma thesis deals with structural design of new building for retirement people in Rychnov nad Kněžnou. The building has three floors with partial basement. There are nursing spaces, dining room with kitchen, chemist´s shop, surgery, hairdresser´s, pedicure and massage on the first floor. The second floor is used for accomodation, nursing services and there is terrace. The third floor is used for accomodation and social activities. The technical facilities, storage spaces and bicycle rooms are in basement. The structural masonry system is with Ytong blocks. The building has warm flat roof.

National Repository of Grey Literature : 56 records found   1 - 10nextend  jump to record:
See also: similar author names
1 Benešová, Radka
2 Benešová, Rút
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.