Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mentální anorexie a mentální bulimie - osobnost pacienta, přístupy a psychoterapie
Šišáková, Pavla ; Lhotová, Marie (vedoucí práce) ; Polívka, Jan (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je poukázat na to, že poruchy příjmu potravy jsou stále závažnějším problémem soudobé společnosti. Pokusím se najít odpověď na následující otázky: Má vinu na jídelních poruchách přístup společnosti? Výchova? Ovlivňují vznik jídelních poruch faktory biologické či prostředí v rodině? Nebo, a to především, osobnost pacienta? Chtěla bych upozornit na to, že svou práci záměrně nerozděluji na část teoretickou a praktickou. Připadá mi totiž důležité propojení těchto dvou částí kvůli lepšímu pochopení tématu. Také bych chtěla zdůraznit, že kasuistiky, které v textu uvádím, jsem získala na základě terapií, kterých jsem se při své praxi účastnila. Se svolením pacientek jsem si je zaznamenávala a v této práci použila. Osoby v příbězích vystupují pod fiktivními jmény. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)
Mentální anorexie a mentální bulimie - osobnost pacienta, přístupy a psychoterapie
Šišáková, Pavla ; Lhotová, Marie (vedoucí práce) ; Polívka, Jan (oponent)
Cílem mé bakalářské práce je poukázat na to, že poruchy příjmu potravy jsou stále závažnějším problémem soudobé společnosti. Pokusím se najít odpověď na následující otázky: Má vinu na jídelních poruchách přístup společnosti? Výchova? Ovlivňují vznik jídelních poruch faktory biologické či prostředí v rodině? Nebo, a to především, osobnost pacienta? Chtěla bych upozornit na to, že svou práci záměrně nerozděluji na část teoretickou a praktickou. Připadá mi totiž důležité propojení těchto dvou částí kvůli lepšímu pochopení tématu. Také bych chtěla zdůraznit, že kasuistiky, které v textu uvádím, jsem získala na základě terapií, kterých jsem se při své praxi účastnila. Se svolením pacientek jsem si je zaznamenávala a v této práci použila. Osoby v příbězích vystupují pod fiktivními jmény. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.