Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výroba speciálních pšeničných piv
Šňupíková, Nikol
Diplomová práce se zabývá výrobou speciálních pšeničných piv. Byly použity barevné pšenice a to s červeným perikarpem odrůdy PS Karkulka a modře zbarvené pšenice odrůdy Škorpion. První část diplomové práce je věnována popisu potřebných surovin pro výrobu piva. Dále jsou zde popsány jednotlivé kroky, které popisují výrobu piva. V praktické části práce byly vyrobeny speciální pšeničné slady (plzeňský, mnichovský a karamelový) ze dvou odrůd pšenice. Slady byly vyrobeny při různých teplotních stupních dotahování. U výroby sladu byl pozorován stupeň domočení v procesu máčení. Nejvyšší množství vody přijalo zrno odrůdy Škorpion s nižší aplikací dusíku při hnojení. Z jednotlivých sladů bylo vyrobeno 16 mikrovzorků pšeničných piv. U jednotlivých laboratorních vzorků bylo provedeno senzorické hodnocení všech uvařených piv. Jako nejlepší vzorek se prokázalo pivo uvařené z odrůdy PS Karkulka s nižším obsahem dusíku při hnojení, za použití receptury s přídavkem karamelového sladu. Na přístroji FermentoFlash bylo provedeno měření základních parametrů piva (obsah alkoholu v hmotnostních i objemových procentech, obsah zdánlivého i skutečného extraktu a extrakt původní mladiny).
Výroba speciálních piv a jejich vlastnosti
Šňupíková, Nikol
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu speciálních piv, včetně speciálních sladů, které jsou pro výrobu těchto piv základní surovinou. Součástí práce je popis základních surovin pro výrobu, mezi které patří voda, ječmen, chmel a pivovarské kvasinky. Zde jsou zahrnuty možnosti využití sladových náhražek nebo chmelových výrobků. Další částí práce zahrnuje charakteristiku výroby speciálních sladů včetně ostatních surovin, které se k tomuto účelu používají. Část literární rešerše je věnována jednotlivým krokům, které jsou součástí procesu výroby piva. V závěru práce je uveden popis pivních speciálů vařených v moravských pivovarech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.