Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Vliv druhu omráčení jatečných zvířat na kvalitu produktu
Hrubý, Vojtěch
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat a popsat operace a zásady při porážce hospodářských zvířat od převozu zvířat na jatky, přes všechny nezbytné úkony, až po konečnou úpravu jatečně opracovaného těla. Pojednat jak o rozdílech v jednotlivých technologiích tak o odlišnostech při zpracování různých druhů hospodářských zvířat a to jak u nás významných, tak i několika druhů, které jsou okrajové a pro Českou Republiku z historického hlediska netypické. Práce se dále zabývá legislativními požadavky, které se vztahují k jednotlivým úkonům na porážecí lince i na domácích porážkách. V druhé části literárního přehledu řeší problematiku omračování v závislosti na ceně a náročnosti jednotlivých způsobů omračování. Také se zabývá tím, jak tyto rozdíly mohou ovlivňovat kvalitu výchozí suroviny. Na závěr jsou zmíněny nové trendy, které se objevují u nás i ve světě a jak tyto inovace mohou přispět ke zlepšení kvality masa.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.