Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Podávání stravy pacientům (metodika, provádění nutričního screeningu, spokojenost pacientů, krmení pacientů, pestrost stravy)
Šubrtová, Kateřina ; Vaňková, Dana (vedoucí práce) ; Barešová, Hana (oponent) ; Horáčková, Alexandra (oponent)
Autor: Kateřina Šubrtová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové Oddělení ošetřovatelství Název práce: Podávání stravy pacientům (metodika, provádění nutričního screeningu, spokojenost pacientů, krmení pacientů, pestrost stravy) Vedoucí práce: Bc. Dana Vaňková Počet stran: 99 Počet příloh: 8 Rok obhajoby: 2008 Klíčová slova: dietní systém v nemocnici, entarální výživa, nutriční sreening, zásady krmení pacientů, vitamíny, minerály, tuky, cukry, bílkoviny, nutriční tým Bakalářská práce pojednává o problematice podávání stravy pacientům ve zdravotnických zařízeních, ale také o metodice stravování pacientů a jednotlivých screeningových postupech, které jsou důležitou součástí zejména pro stanovení vhodného dietního omezení pacienta. Tato bakalářská práce poukazuje na důležitost znalostí zdravotnických pracovníků v oblasti stravování pacientů, ale také na práci nutričního týmu, který je nedílnou součástí mezioborové spolupráce v péči o pacienta. Bakalářská práce je postavena na základě kvantitativního výzkumného šetření formou anonymních dotazníků. Sleduje zde spokojenost pacientů s kvalitou podávané stravy v nemocničním zařízení a dále znalosti zdravotnických pracovníků ohledně podávání stravy pacientům. Zkoumaný vzorek tvoří zdravotničtí pracovníci, oboru všeobecná sestra, při...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.