Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Could not find similar documents for this query.
Výroba čokoládových cukrovinek a faktory ovlivňující jejich udržitelnost
Jurková, Jena
Bakalářská práce se zabývá technologií výroby čokoládových cukrovinek a vlivy působícími na jejich udržitelnost. Jsou zde popsány veškeré technologické kroky od zpracování kakaových bobů až po samotnou výrobu čokolády, do které patří lisování, válcování, konšování a temperování. Nakonec je zde uvedeno formování, chlazení a balení samotných čokoládových výrobků. Nechybí zde stručná historie, charakteristika kakaovníku a jeho odrůd a základní suroviny pro výrobu čokolády. Práce se dále zaměřuje na vlivy působící na udržitelnost čokolády a čokoládových cukrovinek, mezi něž patří vliv použitých surovin, teploty, vlhkosti, velikosti částic nebo jednotlivých výrobních kroků. Také jsou zde popsány vady čokolády, ke kterým může dojít díky působení výše zmíněných vlivů. V praktické části bakalářské práce jsou zpracovány výsledky testování fyzikálních vlastností čokolády, kdy byl vyhodnocen vliv použité receptury a podmínek skladování na změny textury čokoládových výrobků vznik tukového, případně cukerného výkvětu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.