Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vizualizace povrchu tkání z objemových OCT dat
Kostiha, Marek ; Lamoš, Martin (oponent) ; Čmiel, Vratislav (vedoucí práce)
Zobrazení povrchu je pro člověka téměř samozřejmostí. Využívá jasového rozdílu jednotlivých objektů a povrchu objektů. Použití v informatice je ovšem výrazně složitější. Moderní výpočetní technika se stále nedokáže svým výpočetním výkonem vyrovnat lidskému mozku. V dosažitelném maximálním rozlišení se ovšem lidské oko technice vyrovnat nedokáže. Přestože informatika a další technické obory jsou výrazně zatíženy šumem, který je zapotřebí potlačovat a některé technologie jsou velmi náročné, v mnoha směrech překonala možnosti člověka a stala se nepostradatelným pomocníkem.
Vizualizace textury povrchů
Hajtman, Benjamín
Povrch se popisuje, jako vrstva makroskopického objektu, tvořící hranicu mezi elementárním materiálem a okolním prostředím. Povrch je rozhraní dvou fáz a stanovuje vzhled předmetu. Táto práce se zaoberá analýzou parametrů drsnosti, měřených pomocí 2D a 3D metod. V nasledujících částech, byli definované jednotlivé druhy meřících metod a fyzikální princip, na kteřých pracují. V závěre byli zohlednené výsledky 2D a 3D měření, které byli vzájemne konfrontované.
Vizualizace povrchu tkání z objemových OCT dat
Kostiha, Marek ; Lamoš, Martin (oponent) ; Čmiel, Vratislav (vedoucí práce)
Zobrazení povrchu je pro člověka téměř samozřejmostí. Využívá jasového rozdílu jednotlivých objektů a povrchu objektů. Použití v informatice je ovšem výrazně složitější. Moderní výpočetní technika se stále nedokáže svým výpočetním výkonem vyrovnat lidskému mozku. V dosažitelném maximálním rozlišení se ovšem lidské oko technice vyrovnat nedokáže. Přestože informatika a další technické obory jsou výrazně zatíženy šumem, který je zapotřebí potlačovat a některé technologie jsou velmi náročné, v mnoha směrech překonala možnosti člověka a stala se nepostradatelným pomocníkem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.