Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optimalizace řízení mikroklimatu stájových objektů
ŠIMKOVÁ, Anna
Cílem disertační práce bylo zjistit, jakým způsobem spolu korelují základní složky mikroklimatu a jaká je jejich váha při vytváření vhodného stájového prostředí a současně se v průběhu výzkumu podílet dílčími výsledky na vytvoření automatizovaného systému vyhodnocování a řízení kvality mikroklimatu ve stáji a vyloučit tak subjektivní chyby obsluhy, zmírnit dopady extrémních klimatických výkyvů a přispět ke zlepšení welfare zvířat, což by se mělo následně projevit ve zvýšeném množství a kvalitě produkce a lepším zdravotním stavu.
Zhodnocení vybrané BAT techniky ve vybraném provozu s chovem drůbeže a zhodnocení jejich ekonomických dopadů
KUBÁŇ, Svatopluk
Diplomová práce se zabývá produkcí emisních plynů (zejména amoniaku) vzniklých při chovech kuřat. Zkoumá možnosti jejich snižování a porovnává koncentrace plynů při použití elektrolyticky upravené vody. Dále zjišťuje, jak je použití elektrolytické vody finančně nákladné a porovnává výrobní měrnou emisi s direktivou EU. Samotné měření probíhá na farmě v Čekanicích u Tábora. Výrobní měrná emise amoniaku vyšla 0,013 [kg NH3.ks-1.rok-1], respektive 0,017 [kg NH3.ks-1.rok-1] pro halu bez elektrolyticky upravené vody.
Vliv změn počasí a mikroklimatu stájí na mléčnou užitkovost dojnic ve vybraném podniku.
HÁNA, Bohumil
Téma bakalářské práce je zaměřeno na posouzení vlivu změn počasí a mikroklimatu stájí na mléčnou užitkovost dojnic. Ve vybraném podniku společnosti Pivkovice a.s. v Netonicích provést měření základních vnějších a mikroklimatických prvků a následné vyhodnocení jejich vlivu na mléčnou užitkovost dojnic.
Vyhodnocení mikroklimatu stáje chovu dojnic ve vybraném podniku a návrh na jeho zlepšení.
VACUŠKA, Josef
Podstatou této bakalářské práce je především vyhodnocení mikroklimatu v chovu dojnic ve vybraném podniku a navrhnout způsoby na jeho zlepšení. Práce se zabývá charakteristikou teplot, vlhkostí, rychlostí proudění vzduchu v dané stáji, působením těchto vlivů na zvířata. Dalším krokem bylo navrhnout způsoby, které by mikroklima upravily na hodnoty, ve kterých se zvířata cítí opravdu dobře.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.