Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti sladování vybraných obilovin pro výrobu speciálních piv
Dufková, Renáta
Bakalářská práce na téma: "Možnosti sladování vybraných obilovin pro výrobu speciálních piv" se zabývá především zpracováním sladu. V teoretické části práce jsou v úvodu zpracovány suroviny, které se používají k výrobě piva. Další část zahrnuje samotnou výrobu piva. V hlavní části práce je zpracována výroba sladu z ječmene. Výroba sladu se skládá z příjmu a čištění zrna, máčení, klíčení a hvozdění. Teorii uzavírá zpracování sladů, které jsou vyrobeny z jiných obilovin (pšenice, oves, žito, kukuřice, tritikale, čirok, rýže, bezpluchý ječmen, pohanka, proso, quinoa, amarant a dochan). Práce obsahuje i praktickou část, která zahrnuje výrobu sladu z pšenice potravinářské a bezpluchého ovsa.
Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva
Pavlů, Milena
V úvodu diplomové práce Možnosti využití netradičních sladů pro výrobu piva je charakterizována výroba sladu a piva. Konkrétně jsou popsány jednotlivé technologické postupy. Dále jsou uvedeny speciální druhy sladu a rozdílné postupy jejich výroby. U jednotlivých sladů jsou uváděny teploty výroby a jejich následné využití. Slad je také charakterizován z pohledu fyzikálních, chemických a mechanických vlastností. V praktické části je popsána výroba piv při použití pšeničného sladu různého typu (dle použité teploty hvozdění - 80 °C, 100 °C, 120°C) získaného z pšenice odrůda Konini spolu s ječným sladem v různém poměru (50:50, 30:70). Dále bylo provedeno senzorické hodnocení vyrobeného piva včetně vyhodnocení barvy a analýzy na obsah extraktu (skutečného a zdánlivého), alkoholu a původní stupňovitost mladiny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.