Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv složení piva na rychlost odbourávání alkoholu
Svobodová, Pavla
Diplomová práce se zabývá měřením hladiny alkoholu a krevního tlaku po konzumaci dvou druhů piv (desetistupňového piva a pivního speciálu) v pravidelných intervalech. První část je věnována literární rešerši, která poskytuje ucelený přehled o složení piva a pozitivním i negativním vlivu jednotlivých složek piva na lidské zdraví. Dále se věnuje vlivu konzumace piva na kardiovaskulární systém a reprodukční systém žen. Seznamuje čtenáře s trendy konzumace piva mezi studenty v ČR a USA. Praktická část zahrnuje měření alkoholu v dechu a krevního tlaku po konzumaci dvou druhů piv, senzorické zhodnocení testovaných vzorků a analýzu složení piva. Měření se zúčastnilo 20 probandů, jejichž složení těla bylo analyzováno na přístroji InBody. U pivního speciálu bylo prokázáno pomalejší odbourávání alkoholu (P > 0,05). Po vypití obou druhů piv byl zaznamenán pokles krevního tlaku (P > 0,05).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.