Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky
Procházková, Iveta
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky. Na Ústavu Technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně byl proveden pekařský pokus. Byly vyrobeny dalamánky se základem pšeničné mouky s přídavky 10, 20, 30, 70, 80 a 90 % žitné mouky a s přídavkem 5, 10 a 15 % lupinové a cizrnové mouky. U dalamánků byl stanoven měrný objem, propek a tvar. Pevnost byla stanovena přístrojem Tiratest 27025. Naměřené hodnoty se pohybovaly od 5 N (vzorek kontrolní s přídavkem 10 % lupinové mouky) do 14,8 N (90 % žitné mouky), mezi kterými byl nalezen statisticky významný rozdíl (p < 0,05). Pomocí nestrukturované 10 cm grafické stupnice byla provedena senzorická analýza základních senzorických deskriptorů. Senzoricky nejpřijatelnějším z testovaných vzorků byl s přídavkem 10 % žitné mouky a 5% přídavkem cizrnové mouky. Ke statistickému zpracování byla použitá Statistica 12.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.