Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrorobiologie vína
Sojka, Jakub
Tato bakalářská práce se prvotně zabývá monitoringem určitých skupin mikroorganismů ve vínech a jejich působením na kvalitu vín. Teoretická část se snaží těžit z poznatků novodobé literatury, úvod je věnován složení bobulí a jeho změnám během vegetace. Po získání suroviny nastává její zpracování a přetváření až do finálního produktu. Podstatná část je věnována fermentaci, kvasinkovým mikroorganismům, technologicky důležitým bakteriím a plísním. Dalším cílem práce bylo shromáždit informace o vadách vín a o prevenci a boji proti kontaminujícím mikroorganismům. Praktická část je tvořena mikrobiologickým rozborem vzorků vín. Ve vínech byly stanovovány bakterie mléčného kvašení, kvasinky a celkový počet mikroorganismů. K rozborům byly vybrány čtyři druhy vína, dvě bílá a dvě červená. Každé víno bylo zastoupeno vzorkem od malovinaře a vzorkem z většího vinařství. Zastoupení mikroorganismů je porovnáváno vzhledem k velikosti vinařů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.