Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 61 záznamů.  začátekpředchozí52 - 61  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kryokonzervace révy vinné: certifikovaná metodika
Faltus, Miloš ; Kotková, Renata ; Bilavčík, Alois ; Zámečník, Jiří
Uchování genetických zdrojů révy vinné v polních podmínkách je ohrožováno řadou biotických a abiotických stresorů, které přinášení riziko ztráty cenných položek. Kryokonzervace je metodou, která tato rizika eliminuje a umožňuje bezpečné dlouhodobé uchování genetických zdrojů révy vinné. Metoda kryokonzervace je založena na uchování rostlinného materiálu při teplotě tekutého dusíku v životaschopném stavu, kdy jsou všechny procesy ve skladovaném materiálu prakticky zastaveny. Tato metodika popisuje postup přípravy explantátů před kryokonzervací, dehydrataci vzrostných vrcholů, způsob a zásady pro zamražení vzorků i regeneraci kontrolních rostlin, včetně hodnocení životnosti a regenerace explantátů. Uživatelem metodiky je MZe, které ji uplatní v rámci „Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů rostlin, zvířat a mikroorganismů významných pro výživu a zemědělství“.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
PEŠTA, Antonín
Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem deset druhů višňových džemů a v každém byla použita jiná kombinace sladidel. Jako sladidlo byl použit řepný cukr a extrakty z lístků Stevie. Tyto extrakty jsou až 400x sladší než běžně používaný řepný cukr. Tyto džemy byly podrobeny senzorické analýze a výsledky byly graficky zpracovány. Z výsledků vyplýva, že Stevie na senzorické vlastnosti jistý specifický dopad způsobila.
Způsoby konzervace zemědělských produktů
ŠMÍD, David
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby konzervace zemědělských produktů, a to jak rostlinných tak živočišných. První část práce je věnována jednotlivým metodám konzervace, jejich výhodám a nevýhodám. Druhá a třetí část je zaměřena na jednotlivé konzervační metody rostlinných a živočišných produktů a také na dobu údržnosti konzervovaných výrobků. Ve čtvrté části jsou uvedeny moderní trendy v současné konzervaci.
Zjištění, vyčíslení a rozbor nákladů na výrobu senáže ve vybraném podniku s vyšší svaživostí pozemků.
KÜMMEL, Miloš
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou trvalých travních porostů, rozborem rozsahu výroby senáží ve vybraném podniku a seznámením s celou technologickou linkou na sklizeň a konzervaci píce. Dále charakterizuje velikost skladů, svažitost pozemků a dopravní vzdálenosti. Práce nakonec popisuje postup měření za účelem zjištění výkonnostních parametrů, spotřeby pohonných hmot a finanční vyhodnocení celé operace.
Stanovení nákladů na výrobu senáže z trvalých travních porostů ve vybraném zemědělském podniku.
BEHENSKÝ, Luboš
Bakalářská práce stanovuje náklady na výrobu senáží v Zemědělském družstvu Koryta. Podle zadání byly zvoleny 3 pozemky, které družstvo obhospodařuje. První pozemek {--} LPIS kód 9706/1, druhý 9601/7 a poslední 9703. Celková výměra pozemků činí 28,43 ha. Na této ploše bylo provedeno sledování sklizně hmoty z trvalých travních porostů, její senážování a záznam údajů nutných pro vyhotovení práce. Další potřebná data byla zjištěna z účetnictví Zemědělského družstva Koryta. Na základě těchto informací byl v práci proveden výpočet nákladů na sklizeň a rozbor technologie sklizně píce z trvalých travních porostů.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 61 záznamů.   začátekpředchozí52 - 61  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.