Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení vlivu podnožové odrůdy na novou PIWI odrůdu Savilon
Vydařelý, Petr
Tato diplomová práce se zabývá vlivem podnožové odrůdy na novou PIWI odrůdu Savilon. V úvodu práce je objasněna historie podnoží a popisuje se podnožová vinice. Je zde vysvětleno, jakým způsobem se získávají řízky určené pro štěpování. V této práci jsou také popsány všeobecné vlastnosti zkoumaných podnoží, jejich citlivost k obsahu aktivního vápna a jejich půdní požadavky. Část práce se také věnuje fyziologickým vlastnostem mezi ušlechtilou odrůdou a podnoží. V teoretické části jsou ještě popsány nejvýznamnější kyseliny révy vinné, cukry, asimilovatelný dusík, mikro a makro prvky ovlivňující její růst. V praktické části diplomové práce se analyzují a statisticky vyhodnocují získané a naměřené hodnoty z prováděných pokusů. Z naměřených hodnot se zjistilo, že nejlepší kvalitativní a kvantitativní výsledky dosáhl Savilon na podnoži Fercal a Paulsen 1103. Dále se tuto odrůdu doporučuje pěstovat na podnožích Kober 125 AA, Kober 5 BB a SO4. Savilon se nedoporučuje pěstovat na podnoži Börner.
Hodnocení růstových a fyziologických vlastností odrůdy Savilon na několika podnožích
Vydařelý, Petr
Tato bakalářská práce se zabývá růstovými a fyziologickými vlastnostmi odrůdy Savilon na několika podnožích. V úvodu práce je popsána problematika růstu révy vinné, její vlastnosti, nadzemní a podzemní části révy vinné. Část práce je věnována podnožovým odrůdám, kde se popisují jejich vlastnosti, intenzita růstu, odolnost vůči mšičce révokazu, kořenovým háďátkům a suchu, odolnost vůči obsahu aktivního vápna, kompatibilita a afinita s naštěpovanou odrůdou, požadavky na půdní podmínky a pěstované podnožové odrůdy v České republice. V hlavní části se analyzují naměřené hodnoty prováděných pokusů a ze zjištěných hodnot se určují podnože vhodné pro roubování na odrůdu Savilon.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.