Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání jakostních parametrů nealkoholického nápoje s různou formou přídavku chmele
Trněná, Kateřina
Tato diplomová práce se zabývá jakostními parametry, výrobou a senzorickou analýzou nealkoholických nápojů s přídavkem chmele. Literární přehled zahrnuje základní informace týkající se problematiky nealkoholických nápojů, technologie jejich výroby, významu ve výživě člověka a požadavků na jakost nealkoholických nápojů. V druhé části se literární přehled zaměřuje na základní informace o chmelu, jeho chemické složení, odrůdy a chmelové výrobky, včetně posouzení zdravotních benefitů, které konzumace chmele přináší. V experimentální části je popsána vlastní receptura a výroba 6 vzorků sirupů s různou formou přídavku chmele, u kterých byly provedeny analytická měření. Nakonec byly vzorky ředěny v určitém poměru s vodou a hodnoceny pomocí senzorické analýzy.
Konzervační postupy v nápojovém průmyslu
Trněná, Kateřina
Bakalářská práce se zaměřuje především na téma konzervační postupy v nápojovém průmyslu. V první části je vypracováno obecné základní látkové složení alkoholických i nealkoholických nápojů a jejich rozdělení, dále velmi důležitá mikroflóra nápojů, jak v pozitivním, tak i v negativním smyslu, která způsobuje zde probíhající procesy. Ve druhé části jsou zpracovány jednotlivé konzervační zákroky, s cílem prodloužení jejich skladovatelnosti a dále přírodní a chemické látky, používající se při výrobě nápojů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.