National Repository of Grey Literature 4 records found  Search took 0.01 seconds. 
Cultural Center Brno
Slunečková, Magdaléna ; Hrabec, Josef (referee) ; Šindlar, Jiljí (advisor) ; Berková, Petra (advisor)
The work deals with a design of Culture centre in Brno located on the gap site in front of park Obilní trh on Údolní street. An urban design concept keeps all of existing buildings that are currently in use and completes a frontage line of surrounding historic buildings. Broader entrance area is created by a cantilevered structure. Main point of the design is a courtyard, or a big atrium with symetrically curved shape, allowing daylighting and interconnection of inner spaces. Architectural design is given by a concept of the cultural center being a „sprouted grain“, or a place for talent display and collective evolution. Hallway, passageway, corridors and foyer are placed around a courtyard, space dynamics is itensified with a circular staircase. The Building of the Cultural center is composed of two parts: anterior one (northern part) with a courtyard and posterior one with bigger multipurpose hall and its support area (southern part), set in a sloping terrain. Anterior part consists of several rooms of versatile use (smaller hall, practice rooms, clubrooms) and studios that can be linked together to create an exhibition area, plus staff, technical and sanitary facilities. On street level, there are entrances to commercial spaces and a tea-room with a bookstore. A street-facing facade (northern one) is designed as a curtain wall, glazed in central part with circular staircase and thin marble pannels cladding on sides. As for the courtyard, a structural facade with glazing in combination with marble panelling is used.
Welcome to the world!
Synková, Veronika ; Kmošek, Vojtěch (referee) ; Mléčka, Jan (advisor)
Childbirth as a natural part of life, where the woman giving birth has prime position and the option of choice. She should feel free and accepted - to be able to give birth physiologically (without unnecessary external interference). Physiological childbirth as the best for a woman, a baby and their relationship. Up to 80 % of women do not need a doctor to give birth, but only a "suitable environment". In my diploma thesis I propose a "maternity house". This concept is well-known abroad, in our country it is a new type of care. For this purpose, I use two existing houses, which are owned by the city of Blansko and stand next to the hospital.
Welcome to the world!
Synková, Veronika ; Kmošek, Vojtěch (referee) ; Mléčka, Jan (advisor)
Childbirth as a natural part of life, where the woman giving birth has prime position and the option of choice. She should feel free and accepted - to be able to give birth physiologically (without unnecessary external interference). Physiological childbirth as the best for a woman, a baby and their relationship. Up to 80 % of women do not need a doctor to give birth, but only a "suitable environment". In my diploma thesis I propose a "maternity house". This concept is well-known abroad, in our country it is a new type of care. For this purpose, I use two existing houses, which are owned by the city of Blansko and stand next to the hospital.
Cultural Center Brno
Slunečková, Magdaléna ; Hrabec, Josef (referee) ; Šindlar, Jiljí (advisor) ; Berková, Petra (advisor)
The work deals with a design of Culture centre in Brno located on the gap site in front of park Obilní trh on Údolní street. An urban design concept keeps all of existing buildings that are currently in use and completes a frontage line of surrounding historic buildings. Broader entrance area is created by a cantilevered structure. Main point of the design is a courtyard, or a big atrium with symetrically curved shape, allowing daylighting and interconnection of inner spaces. Architectural design is given by a concept of the cultural center being a „sprouted grain“, or a place for talent display and collective evolution. Hallway, passageway, corridors and foyer are placed around a courtyard, space dynamics is itensified with a circular staircase. The Building of the Cultural center is composed of two parts: anterior one (northern part) with a courtyard and posterior one with bigger multipurpose hall and its support area (southern part), set in a sloping terrain. Anterior part consists of several rooms of versatile use (smaller hall, practice rooms, clubrooms) and studios that can be linked together to create an exhibition area, plus staff, technical and sanitary facilities. On street level, there are entrances to commercial spaces and a tea-room with a bookstore. A street-facing facade (northern one) is designed as a curtain wall, glazed in central part with circular staircase and thin marble pannels cladding on sides. As for the courtyard, a structural facade with glazing in combination with marble panelling is used.

Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.