National Repository of Grey Literature 56 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.01 seconds. 
Apartment house
Tomášek, Daniel ; Vorlíčková, Petra (referee) ; Čuprová, Danuše (advisor)
The content of the bachelor thesis is the design and development of project documentation for the construction of an apartment building. The building is detached and is situated in the cadastral area of Pardubice on plots No. 4285/1 and 4321/5. The residential building is partially underground with three floors and is designed with a gable roof with smooth aluminium roofing. There are a total of 11 residential units and it is designed for 26 people. In the basement there are designed basement cubicles for each apartment unit, a technical room and warehouses. On the ground floor there is a bike room and a cleaning room. Residential units located on the second and third floor have a balcony. The attic space is unused. The entrance to the building is situated on the southwest facade. The structural system of the building is a longitudinal wall system with stiffening walls. The vertical structures are designed in cut brick blocks, the perimeter walls in the basement floor are made of lost formwork. The horizontal structures consist of ceramic concrete. The roof structure is made of wooden trusses. The building is based on strip foundations.
Apartment Building
Jiráček, David ; Melcr, Petr (referee) ; Kalousek, Lubor (advisor)
The assignment of my bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a new apartment building in Chrudim in a new location named Na Špici. The apartment building has five floors and no basement. The last fifth above-ground is receded with adjacent terraces. In the first floor there are vestibules, entrance corridors, a carriage house with a bicycle shed, a stairwell, a cellar, two technical rooms and two indoor garage spaces. There are four residential units on the first floor. On the third floor, four residential units are being changed. Three residential units are on the fourth apartment floor. On the fifth floor there are two residential units with terraces, which are designed as a single-skin flat roof for walking. The building is covered with a green single-skin flat roof. The construction system of the apartment building is made of ceramic blocks. The building is insulated with an external contact thermal insulation system ETICS made of basalt wool. the foundation of the apartment building will be on a board with foundation strips.
The New Block of Flats
Jelínek, Roman ; Hnízdilová, Aneta Aya (referee) ; Manychová, Monika (advisor)
The subject of the bachelor thesis is a new apartment building with nearly zero energy consumption and the processing of the design documentation for this building construction. The building is located in a quiet area of the village of Lužice near the town Hodonín. It is designed as a detached structure, with a partial basement and three floors, located on a slightly sloping terrain. In the basement you can find the maintenance room of the building, and the cellar cubicles for the individual apartments. On the first floor there are three apartments with their own front gardens, as well as the common areas of the bike shed, the drying room and also the fitness room. On the second floor there are four apartments with their own terraces. Now, on the third floor there are two very spacious apartments with large terraces. In front of the building there is a large parking lot, the apartment building is barrier-free by to the internal elevator. The construction system of the building is a two-way wall system. The above-ground floors are built with ceramic blocks. The perimeter masonry of the basement is consist of blocks of permanent formwork. The horizontal structures are prefamonolithic, composed of POT beams and Miako ceramic inserts. The building is based on concrete foundation strips and covered with a single-layer flat roof.
Apartment house Buchlovice
Janča, Tomáš ; Skřeková, Tereza (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The subject of the bachelor's thesis is the preparation of project documentation for the construction of an apartment building in buchlovice, k. ú Buchlovice. It is a detached building that closes the residential area. The building is under-collapsed all over its area. The object is divided into two sectors. The northwest sector has three above-ground floors and consists of two residential units. The south-eastern sector has two above-ground floors and also consists of two residential units. The total capacity of the building is four residential units and a mass garage in the basement. All residential units have a separate entrance. The supporting structures of the building are designed from cut brick blocks, monolithic reinforced concrete construction is designed for the underground part of the building. Horizontal supporting structures are chosen reinforced concrete monolithic due to the span and subdiment of the object. The roofing of the building is designed as a classic saddle truss in combination with a single-roof vegetation roof.
Apartment building
Horváth, Gábor ; Machová, Petra (referee) ; Vajkay, František (advisor)
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a new apartment building in Brno. The building has four floors above ground and one underground floor. There are 11 residential units in the apartment building, more precisely 2 residential units on the first floor and 3 residential units on the second, third and fourth floors. It is a wall structural – combined construction system. The lower structure consists of a reinforced concrete foundation slab. The upper structure is designed of ceramic blocks, which are insulated with the ETICS insulation system made of mineral wool, and the ceiling system is made of a monolithic reinforced concrete slab. The building is designed for people with limited mobility and orientation and is equipped with a ramp and elevator. The holes are filled with wood-aluminum windows. The roofing of the apartment building is solved by a flat roof.
Apartment building
Hančík, Dominik ; Navrátil, Michal (referee) ; Kacálek, Petr (advisor)
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of an apartment building in the town of Kunovice near Uherské Hradiště. It is a free-standing building, which is sunk into the terrain, which results from several character buildings. The building has a basement over its entire area and this part has the entire basement space, followed by 3 individuals above ground floor. The change of the floor is designed so that there are two residential units on its area, the size is then filled from the exact location on each floor, but it is possible to live in six families. All these housing units are designed in connection with the concept of an intense green roof. You can look structurally in the buildings from the point of view of a classic brick building, but the basement masonry and the internal dividing structures of this floor are designed as reinforced concrete monolithic vertical structures. The other perimeter masonry is made of precise cut ceramic faces. The character of the dividing inner load-bearing walls, inter-apartment walls is conceived from the point of view of the acoustic resistance of these parts, for this reason these constructions are solved with the help of precise acoustic shapes. The ceiling structure of the apartment building in all floors is designed as a reinforced concrete slab. The roof structure of the apartment building is designed as a flat intensive green roof with a slope of 3 %. Drainage of this structure is with the help of roof heated drains, located in the places of residential cores. The entire perimeter of the roof structure is lined with an attic, which is followed by a dominant railing. The facade of the building will be made with a double character, where the plinth part is made of facade structural paint with the character of concrete screeds, the other parts of the building will then be provided with silicone facade plaster with the given structure.
Apartment building B1
Brňák, Martin ; Šoulová, Eva (referee) ; Vlček, Milan (advisor)
The main subject of this bachelor thesis is the new apartment building B1. The apartment building is projected in Kroměříž and it contains three above-ground floors with a residential attic and a basement, covered with gable roof. There is a garage, storage and a utility room in the basement. Each floor contains one residential unit. The apartment on the first floor is accesible for people with reduced mobility and orientation. The entrance is from the east side on Havlíčkova street. The access to the garage is on the south side. The walls of the building are made of Porotherm clay blocks. Horizontal frameworks include POT beams and MIAKO inserts. The building is based on strip foundations. The work includes project documentation of the construction.
Home for the elderly
Remešová, Kristýna ; Struhala, Karel (referee) ; Jelínek, Petr (advisor)
This master thesis describes the design of a detached two-storey home for the eldery in Holešov with seventeen apartment units. The thesis includes architectural and structural designs, concept of technical systems and assessment of the building’s energy performance. The last part of the master thesis is about the vegetated roof water-balance. On the first floor there are facilities, canteen, a doctor´s office, a caretaker´s office, hairdresser´s and pedicure, buffet, tool storage and eight apartment units (1+kk – seven flats, 2+kk – one flat). On the second floor there are caregiver´s office, rehabilitation room, common room with library, and nine apartment units (1+kk – seven flats, 2+kk –two flat). The building has concrete foundations. Loadbearing walls are made of ceramic blocks. Floor structures and staircase are designed from cast-in-place reinforced concrete. The building is covered with a flat extensive green roof. The envelope is insulated with ETICS. There are nineteen parking spaces on the plot. The drawings were elaborated in AutoCAD software.
Civic amenities building
Matulíková, Monika ; Pilný, Ondřej (referee) ; Berková, Petra (advisor)
The aim of this master thesis is to design a new building of a nursing home with private garden and car park in Kroměříž. It is a two-storey building, without basement covered with a flat green roof with solar and photovoltaic panels. The building is divided in two parts. The southern part includes residential units (10 single units and 4 double units). The ground floor of the northern part includes dining room, a kitchen, staff premises and utility room and first floor includes further staff premises. Both parts are connected by a hall with stairs and an elevator. The vertical load-bearing structures are designed from sand-lime blocks. The horizontal load-bearing structures, stairway and elevator shaft are designed from cast-in-place reinforced concrete. The envelope is insulated with mineral wool. The building will be heated and cooled with a heat pump. It will also have a mechanical ventilation system with heat and cold recovery and root zone greywater treatment plant. The thesis is carried out in Autodesk Revit 2020, Autodesk AutoCAD, Lumion and DEKSOFT software. All structures comply with the valid standards and regulations.
Apartment house in Uherské Hardiště
Svízela, Martin ; Pilný, Ondřej (referee) ; Čuprová, Danuše (advisor)
The bachelor's thesis deals with the construction and layout of a newly built apartment building in Uherské Hradiště on plot no. 885/1 in Zahrádky Street. This is a basement building with above-ground floors. There are 10 flats on the upper floors in the basement there are common areas of home equipment and cellars for individual flats. The ground floor consists of 3 residential units a cleaning room and a carriage house. There are 4 residential units on the second floor and there are on the third floor 3 housing units. The building is based on simple concrete foundation strips. The vertical construction system consists of ceramic blocks in the above-ground part and BEST formwork in the underground part the horizontal construction is made of ceramic concrete. The roof of the building consists of a single-skin flat roof. The land on which construction is planned is grassy over the entire area. The entrance to the building is situated on the east side. The projected accommodation capacity is for 24 people. Adjacent to the building is a parking area about 17 parking spaces, of which 1 is for people with reduced mobility.

National Repository of Grey Literature : 56 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.