National Repository of Grey Literature 2 records found  Search took 0.00 seconds. 
Food-borne pathogens in milk and milk products
BALDÍKOVÁ, Eva
Thanks to its nutrition and pH values, milk is an excellent nutrient medium for the growth of food-borne pathogens. It therefore becomes a dangerous source of food-borne illness, especially in combination with infringement of hygiene guidelines during the production process and the 10 golden rules as published by the World Health Organization (WHO). The thesis describes the individual species of food-borne pathogens that occur in milk and dairy products, the factors that influence their growth and reproduction and, last but not least, it also describes the health risks that are linked to its consumption.
Hospodářský vývoj a postavení Irska v EU
Dlubalová, Zuzana ; Jeníček, Vladimír (advisor) ; Jelínek, Jiří (referee)
Práce přibližuje hospodářský vývoj Irska,hledá příčiny a následky dlouholeté hospodářské zaostalosti a hlavní faktory ekonomického růstu druhé poloviny devadesátých let. Poté charakterizuje postavení země v Evropské unii z hlediska členství v Evropské měnové unii, vlivu Společné zemědělské politiky na důležitý sektor zemědělství. Zhodnoceno je předsednictví Irska v Radě EU v první polovině roku 2004 a působení regionální a strukturální politiky.

Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.