National Repository of Grey Literature 23 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Zálešák, Tomáš ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The assignment of the diploma thesis seamlessly follows on from the previous urban-architectural study, the aim of which was to prepare a proposal for a development area in Medlánky, which will respect the newly proposed spatial plan of the city of Brno. Part of the area under consideration is a parcel with an allocated area for public amenities, this area is directly reserved for the location of a new sports hall. The goal of the diploma thesis was to design a sports hall with a grandstand for 300 spectators, the hall should be used exclusively by Hudcova Elementary School for physical education. In the afternoons, the hall should be used by the public from the surrounding area for hobby groups and recreational sports or professional indoor sports matches.
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Dobeš, Jan ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The assignment of the diploma thesis follows on from the previous urban-architectural study, the aim of which was to design an urban structure that will respect the newly designed spatial plan. In the newly designed spatial plan, an area for public amenities was defined in the area under consideration. The aim of the diploma thesis was to place a sports hall on this defined site. The hall should primarily be used for physical education of pupils from Hudcova primary school. In the afternoon, the hall should also be accessible to the general public. The facility should offer a wide range of sporting activities and the possibility of holding international sporting events.
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Šmajda, Róbert ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The subject of the thesis is the design of the SPORTS HALL AND ITS FACILITIES FOR THE PRIMARY SCHOOL HUDCOVA 35, BRNO. The diploma thesis directly follows on from the developed urban planning study from subject AG056 - Pre-diploma project. The elaborated architectural study deals with the object of the sports hall and its facilities serving primarily elementary school students, fans of recreational sports, but also the general public. The addressed area is located in the Brno-Medlánky district. The building plot is spread over a slightly sloping terrain. The plot itself is currently surrounded by mostly flat fields, pastures and a historical park. The study of the sports hall, as well as the urban study of the territory, respects the surrounding terrain and the natural character of the landscape. It simultaneously recognizes pedestrian and traffic communication directions and connections to the immediate surroundings. The proposed hall together with the background, a tribune for 300 spectators, a multifunctional hall and a clubhouse with a buffet has the shape of a pure block cut into the terrain. It uses materials such as wood, glass and concrete. It consists of 3 floors and an entrance mezzanine. The balance between the proposed sports hall, the expression of respect for the current natural scenery and terrain relief is taken into account in the architectural expression of the entire object.
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Nováčková, Karla ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The assignment of the diploma thesis is a continuation of the urbanistic-architectural study, which deals with the unused area in Medlánky as a whole. Both residential development and public amenities were proposed for the area. One of the main objects of the study was the sports hall, which is the subject of the thesis. The sports hall is located on the very edge of the unused area. It is located as close as possible to the existing primary school in Medlánky, for which it is to be built. The concept of the hall is adapted to the fact that there will be young children, around six years of age, so the space is clear and easy to navigate. There is a main corridor on both floors from which it is possible to reach almost all functional units. The hall is a multifunctional building. Its main space is of course the playing field itself, which is large enough to host handball, basketball, volleyball and many other sports. From the playing field, it is possible to access the changing rooms and facilities. On the upper floor there is a café and a multifunctional hall. Both of these areas are visually connected to the playing field in case the usage in the respective areas is connected. The main entrance to the tribune, which is located along the entire playing field, is also located at the level of the hall and café. The tribune has four rows and can accommodate a total of 300 spectators. The hall should become a multifunctional space that will serve not only the primary school but also local sports clubs and associations.
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Hlobilová, Lucie ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The task of the diploma thesis is to design a sports hall for a primary school in Brno – Medlánky. This task was preceded by a school project during the winter semester, where the task was to process the development area with the aim of designing an urban structure for the location of the sports hall. The area of the sports hall was to be located at the shortest possible walking distance from the primary school. Next, add additional functions to the structure as appropriate, based on the analyzes performed. The area for the location of the sports hall is currently made up mainly of agricultural land with overgrown greenery. The terrain is slightly sloping and descends from west to east. The territory is defined on the north side by the existing development of buildings, on the east side by a service road and on the west by a park. The aim of the thesis is to design a sports hall with simple operation, so that its independence is preserved even during afternoon/evening operation, e.g. leisure activities of sports clubs. The building has a playing area with a grandstand for spectators, changing rooms with hygienic facilities, a multi-purpose hall, offices for teachers and a bistro. Since the building is located in a predominantly green area, I tried to integrate it into the terrain and merge with the surrounding nature by designing biosolar roofs and green facades. These parts of the living facade are balanced by glazed surfaces, which bring natural light into the building and create ideal climatic conditions for sports activities. Living facades will create a pleasant climate in the future as well in the case of construction in a development area. The aim of the project is to use and make the entire area more attractive and to connect it with existing buildings.
Sport hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno
Váchová, Barbora ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The proposal is based on a pre-diploma project, where the Medlánek area was comprehensively addressed and a housing development, a kindergarten, a church and civic amenities were designed for the area. The sports hall, which is the subject of the thesis, was part of it. The sports hall and its facilities for the elementary school Hudcova 35, Brno, which is the subject of the diploma thesis, is located in the development area of Brno - Medlánky. The location of the sports hall is justified due to the location of Hudcova 35 elementary school and the future development of the Medlánek area. The building is divided into a part for athletes, a part for visitors and a technological part. A parking lot and a parking lot for buses are proposed for the sports hall. The surroundings of the entire sports hall are designed for leisure activities - a workout field, a children's playground and a park. The proposal respects the environment in which the building is designed, both with the height levels of the surrounding buildings and the selected visual material, which blends in with the adjacent park and cottage development. The building meets the requirements for barrier-free accessibility and environmental requirements. In order to better blend the building with its surroundings, trees are planted in the immediate vicinity, which further form an imaginary connection to the newly created park and the current Castle Park. The facade of the building is designed with respect to the character of its surroundings. The part of the building, which is situated towards the cottage area and the park, is lined with tanned wood, and a covered walkway is designed along this part. The walkway consists of black V-shaped steel columns and a glass roof. The second part of the building is situated towards the Mechanical Testing Institute. The facade is designed from ecological mineral plaster. On this part of the building, windows are designed, which are connected in a belt using thermal insulation.
Inovative centre STU Bratislava
Dolníková, Denisa ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The topic of the bachelor thesis is the design of the STU Innovation Center in Bratislava. The project is based on the architectural study of the subject AG033-Atelier of architectural creation 3 and the construction study of the subject AG036 Complex project. The area of the inner block is currently visually chaotic and underutilized. The goal of the design is to create a valuable space for students, employees and the public on the campus and therefore make it more accessible to the wider community. An essential part was the connection of the inner block with the surrounding environment. The designed building contains three above-ground floors and underground garages. The mass of the object can be divided into two parts - the part with heavy laboratories and above-ground laboratories, which is rectangular and the other slanting part with spaces for students and public. The first and second above-ground floors contain an open gallery and multi-purpose spaces. The open and airy space, not only adds the representativeness of the whole design but also provides an opportunity for short-term rest. The third above-ground floor is mainly designated to accomodate start-up offices and the rectorate. The external appearance of the object is designed with clean and simple lines in mind. The glazed parts of the building are shielded with a white aluminum perforated sheetmetal. Other parts of the facade are covered in smooth white plaster. The entire expression of the object is therefore characterized by the timelessness that the Innovation Center demands. The surroundings of the building are functionally designed for the rest and free movement of students. There is plenty of greenery and places for rest, or various events of STU faculties.
Apartment building with student dormitories on Freedom square in Brno
Válková, Klára ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The bachelor's thesis is based on an architectural study developed within the subject Architectural Design Studio [AG034]. The subject of the design is the new construction of an apartment building complex together with dormitories for students on the territory of the Lerchova compound, which is located on a sloping plot of land in the Freedom square in Brno. The design consists of two blocks, block A and block B. Block A has five floors above ground and is divided into a part where there are dormitories used for short-term accommodation and a part of housing units. On the ground floor there are spaces for rent with the possibility of commercial use. Block B, used only for short-term accommodation of students in dormitory cells, has four above-ground floors. On the ground floor of block B, there are common rooms for students, such as the library and study room. Both blocks are connected by the first underground floor. In total, block A provides accommodation in 20 flats with an area of 2+kk , studios 2+kk, 3+kk and 4+kk and accommodation for 112 students. Block B has accommodation for 72 students. From the point of view of materials, block A has the shape of an irregular letter U, the longer side of which copies Lerchova Street; the shorter side allows residents a view of Kraví hora and the surroundings of the Masaryk district. Two corners are taken from the total volume of matter, from the second above-ground floor to the fifth, towards Kraví hora. These removed masses serve as balconies. Block B has a rectangular shape. Two parts are taken from the total mass of the building, which serve as common balconies of the cells. Both blocks are covered with a green roof. The color of the facade of both blocks respects the colors of the surroundings of Freedom square. The facade of block A is complemented by aluminum slats with wood imitation in the module, which is located in the layout of the revitalized square. The proposal discusses the construction of a complex of two buildings, as well as the connection to the adjacent area of Freedom square. As part of the project documentation, block A is addressed.
Apartment building with student dormitories on Freedom square in Brno
Gerychová, Lenka ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The subject of the bachelor thesis is the design of an apartment building and student dormitories. The complex is located in the Brno – Stránice district, near the park on Kraví Hora, the gymnasium and the existing student dormitories. The northwest side of the plot is also the border of Náměstí Miru. The south-eastern side of the plot is adjacent to the existing student dormitories, and the south-eastern boundary of the plot connects to the local road and the Cyril Methodius Gymnasium and the Secondary Vocational School of Pedagogy. The neighborhood is very well connected to the city's transport infrastructure. As part of car transport, the area is connected to several roads. From the north side, the complex is connected directly to the main road Údolní and further to the adjacent Lerchová road. The student dormitories with which this bachelor's thesis deals are a separate four-floor building with a flat vegetated roof. The construction of the building is designed from a wall transverse system of Porotherm Profi ceramic insulated with mineral wool and a folded miako ceiling with ceiling beams. The shape solution is very simple, as it consists of a rectangle. On the first above-ground floor, housing units for students and daily meeting places are designed. Each student housing unit consists of an entrance hall, a separate toilet, a bathroom, a room for two people and a kitchenette. Identical student housing units are designed on the second and third floors, including housing units for people with reduced mobility on the second floor. In the basement, a gym, a bike room, a technical room and a study room are designed. The facade is uniform with beige facade plaster, aluminum frames in the shade RAL 7032 and an all-glass staircase.
Vancouver - Affordable Housing Challenge
Pleštilová, Tereza ; Klimecký, Martin (referee) ; Gerö, Jiří (advisor)
The subject of this work was the preparation of project documentation consisting of the building permit documentation, documentation for the execution of the construction and the design of the architectural detail. The Bachelor thesis is based on the architectural study developed as a part of the course AG035studio work. The main idea behind social housing in Vancouver is to create affordable housing primarily for young people, whether individuals, couples, or families. The goal of the new housing design is to maximize the use of unbuilt and especially ballast plots near the city centre, attractive to the young generation that is lacking in Vancouver downtown. This need corresponds with the site plan which is derived from a maple leaf, the symbol of Canada, stylized into a pentagon. Addition of right angles creates a landform of variable use that can be easily placed on vacant lots even of irregular shapes. The proposed complex of three apartment buildings is located in the city of Vancouver, Canada, in a local neighbourhood of Mount Pleasant. The subject site is located south of the city centre and the site is easily accessible due to the well-developed public transportation and frequently used bicycle network. The proposal addresses both the building and the connection to the adjacent neighborhood. A total of three buildings of varying heights are proposed. The lowest is five storey and the heights escalate to the tallest seven storey building. The taller buildings stand on corners and visually exposed locations. There are four residential units proposed on each storey of the residential buildings, with the exception of the first storey offering rentable spaces. In total, sixty residential units are proposed, fifteen of which are of the 3+kitchen corner type and the other forty-five of the 1+kitchen corner type. The project documentation of the Bachelor's thesis deals with the apartment building A located in the north of the site.

National Repository of Grey Literature : 23 records found   1 - 10nextend  jump to record: