Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 92 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Návrh zařízení pro přípravu a přepravu slévárenského vosku
Koutek, Karel ; Škopán, Miroslav (oponent) ; Fialová, Simona (vedoucí práce)
Cílem této práce je provést rozbor využití některých druhů hydrostatických čerpadel vhodných pro přepravu a zpracování slévárenského vosku. První část práce se bude zabývat běžně používanými technologiemi pro zpracování vosku, včetně konstrukčních specifikací daných zařízení. Ze získaných informací bude následně proveden jednoduchý konstrukční návrh čerpadla.
Rešeršní studie problematiky zpracování dat v prostředí LabVIEW
Lejska, Zdeněk ; Vetiška, Jan (oponent) ; Kovář, Jiří (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je zaměřena na rešeršní zpracování problematiky zpracování dat v programu LabVIEW
Knihovna pro práci s tetraedrální sítí
Hromádka, David ; Havel, Jiří (oponent) ; Španěl, Michal (vedoucí práce)
Mnoho inženýrských aplikací v architektuře, medicíně a strojírenství potřebuje vytvářet modely prostoru pro potřeby různých numerických výpočtů (např. FEM simulace). Tetraedrální sítě jsou jednou z perspektivních reprezentací těchto modelů. V této práci jsou popsány různé možnosti reprezentace tetraedrálních sítí vhodné pro jejich generování a zpracování. Je navržena knihovna pro zpracování sítě, která může být charakterizována úspornou reprezentací tetraedrální sítě se zachováním možnosti aplikovat na ni efektivně topologické a geometrické algoritmy. Knihovna je implementována v jazyce C++ s použitím šablon. Časová a prostorová složitost byla porovnána s knihovnou CGAL a podle  výsledků měření má navržená knihovna nižší paměťové nároky než CGAL.
Software pro evidenci poruchových stavů
Menšík, Tomáš ; Andrš, Ondřej (oponent) ; Kovář, Jiří (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá zpracováním a evidováním zaznamenávaných hlášení poruch strojového parku při výkonu práce operativní údržby týmu technické podpory. Software je nasazen do testovacího provozu ve firmě HONEYWELL, spol s r.o. - Brno o.z. Cílem práce je navrhnout SW ve vývojovém prostředí VBA Excel, který dokáže statisticky spravovat a graficky prezentovat výsledky využitelnosti strojního vybavení.
Zpracování digitální fotografie
Zdražil, Vít ; Sumec, Stanislav (oponent) ; Potúček, Igor (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá zpracováním tzv. RAW dat z digitálního fotoaparátu. V první části je popsán princip snímání obrazu digitálním fotoaparátem, obecný způsob zpracování obrazu v přístroji a co je to RAW formát, jeho výhody a nevýhody. Dále jsou popsány některé existující interpolační metody obrazových dat a další metody pro zpracování obrazu z RAW obrazových dat.  Následně je analyzován RAW formát CR2 firmy Canon, včetně jeho struktury a popisu pro jeho zpracování. V další kapitole byla navržena vylepšená metoda pro interpolaci obrazu a také metoda pro účinné potlačení digitálního šumu. Na tomto základě byla implementována knihovna pro dekódování a základní zpracování souborů CR2, pomocí které byly porovnány výsledky zpracování obrazu vybranými metodami. V závěru je provedeno zhodnocení dosažených výsledků a také je nastíněn směr, pro další pokračovaní výzkumu dané problematiky.
Automatické rozpoznávání a zpracování faktur
Ščešňák, Vladimír ; Beran, Vítězslav (oponent) ; Španěl, Michal (vedoucí práce)
Cílem této práce je navrhnout a implementovat aplikaci pro automatické rozpoznávání a zpracovaní faktur za pomocí využití počítačového vidění. Práce se zabývá analýzou existujících faktur, návrhem a implementaci algoritmů na spravne rozpoznávání výběrem vhodných testovacích vzorků a také návrhem a implementací užívatelského rozhraní.
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Nevrklová, Marie
Bakalářská práce Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků se zabývá produkcí ryb v české republice i zahraničí. Dále zahrnuje obecnou charakteristiku ryb, složení, benefity rybího masa a jeho důležitost výskytu ve stravě člověka. A to z důvodu, že rybí maso je bohatým zdrojem bílkovin, tuku a vitamínů, potřebných pro správnou funkci lidského organismu. Bakalářská práce se ale také zabývá i možnými riziky spojených s konzumací rybího masa, výskytu těžkých kovů, negativně působících látek na lidské zdraví a důležitosti dodržování hygieny a správných postupů při technologickém zpracování. Důležitou součástí bakalářské práce jsou technologické operace pojící se se zpracováním ryb a rybího masa. Stejně tak jsou v práci zahrnuty výrobky z rybího masa, které se vyskytují na trhu a jsou dostupné pro běžné obyvatelstvo.
Aktuální problematika zpracování krve do masných výrobků
Hubáčková, Monika
Tato bakalářská práce se zabývá o aktuální problematice zpracování krve do masných výrobků, která má původ v historii, ale podstata zůstává pořád stejná. Využití krve do masných výrobků má spíše snižující tendenci. Především kvůli její horší údržnosti a snižující se oblibě u konzumentů. Je zde popsáno porážení zvířete a zpracování krve pro potravinářské i jiné účely. Dále je v práci popsáno využití, složení a vlastnosti krve. Krev má na porovnání s masem podobný obsah bílkovin, hlavně má vysokou biologickou hodnotu a obsahuje železo i jiné minerální látky, které přispívají k lidskému zdraví. Je tu i riziko alimentárního onemocnění, které je součástí všech masných výrobků. V další části je rozvedena masná výroba, rozdělení masných výrobků, a především výčet krevních masných výrobků a jejich receptury. Také je zde popsaná problematika regionálních potravin ve vybraných zemích, tradiční masné výrobky a domácí porážka prasete.
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Ryvolová, Jana
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku produkce a technologie zpracování jehněčího a skopového masa. Produkce a spotřeba masa v současné době i v minulých letech je popsána v úvodní kapitole. Jednotlivá plemena jsou rozdělena podle užitkového zaměření. Následující kapitoly se zabývají teoretickým pohledem na chov, výživu a reprodukci ovcí Technologické opracování za účelem získání masa začíná již u chovatele přípravou k přepravě na jatka. Dalšími kroky jsou předporážkové operace, omráčení a samotná porážka. Zmíněny jsou také vlivy působící na výslednou kvalitu masa. Chemické a nutriční vlastnosti jsou popsány se zaměřením na nejvýznamnější obsahové složky ovčího masa, jejich využitelnost a přínos pro lidský organismus. Závěrečná část práce shrnuje senzorickou a mikrobiologickou jakost, kulinární zpracování včetně různých způsobů tepelného opracování a nejznámější ovčí pokrmy oblíbené napříč všemi kontinenty.
Tradiční způsoby technologického zpracování ovoce z extenzivních výsadeb jako součást kulturního dědictví
Malenová, Daniela
Tato práce se zabývá nejčastěji používanými technologickými způsoby zpracování ovoce, pocházejícího z extenzivních sadů. Popisuje vhodnost využití těchto způsobů u jednotlivých pěstovaných ovocných druhů v mimoprodukčním ovocnictví. Částečně mapuje zpracovatele sklizně z extenzivních výsadeb a dostupnost produktů na trhu. Jedna experimentální část je věnována laboratornímu vyhodnocení obsahu základních výživových ukazatelů (vitaminu C, sušiny, refraktometrické sušiny a hodnotu pH) vybraných 11 starých a krajových odrůd a výsledky jsou srovnány s doporučenými způsoby zpracování v literatuře. Bylo zjištěno, že uváděné způsoby využití ovoce odpovídají průměrným naměřeným hodnotám zkoumaných plodů. Druhá část experimentu se věnuje vybrané odrůdě ´Jadernička moravská´ z 6 různých lokalit, kde byly zjištěny rozdíly dané zřejmě klimatickými, edafickými a orografickými faktory.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 92 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.