Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 656 záznamů.  začátekpředchozí442 - 451dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Romány Paula Coelha : umění nebo kýč ?
Plesná, Hana ; Mocná, Dagmar (vedoucí práce) ; Peterka, Josef (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou, kterými prvky mohou díla Paula Coelha z literárního hlediska nabývat hodnocení umění, či naopak označení kýč. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy oblasti estetiky s ohledem na různorodost pohledů odborné literatury. V druhé části jsou na základě analýz Coelhových děl porovnávány a charakterizovány projevy uměleckosti a kýčovitosti.
Výtvarné umění a sport
Černá, Michaela ; Havlásek Tatarová, Lucie (vedoucí práce) ; Synecký, Jakub (oponent)
Název: Výtvarné umění a sport Abstrakt: V bakalářské práci se autor snaží postihnout a porovnat sport a umění, zachytit momenty kdy jsou si podobné, jejich vzestup nebo potlačení. Nedílnou součástí sportu je pohyb, který se stal pro umělce nelehkým úkolem a výzvou, zajímavé je jak výtvarné umění pohyb zpracovávalo. Dále je zde popsán sport nebo rekreace v průřezu historií. Autor zvolil kapitoly z dějin umění, které mají blízko ke sportovní tématice. Začíná již od pravěku a postupně se dostává do moderních uměleckých směrů. Bakalářská práce se zabývá také pedagogickým využitím tělesné a výtvarné výchovy. Od historických faktů se tato část dostává až k současné důležitosti těchto předmětů a jejich využití ve školách. Reálné propojení tělesné a výtvarné výchovy je zde doloženo výtvarným projektem pro 12leté žáky základní školy, který se touto problematikou zabývá. Nedílnou součástí práce je autorova reflexivní část, kde popisuje výtvarný projekt, své pocity a reakce veřejnosti na svou práci.
Jídlo jako kulturně-společenský fenomén, gastronomie nejen v umění
Procházková, Jitka ; Šmíd, Jan (vedoucí práce) ; Kafková, Helena (oponent)
Bachelor thesis "Food as a culturally social phenomenon, gastronomy not only in the arts" is concerned with a phenomenon of food in a wider context of sociocultural and artistic areas as an instrument of world's "estetics" and a human movement via the food. It contextually arranges a view into formally very rich area of basic and also "above standard" human needs. Its aim is familiarization and connection of ethic codexes during the preparation, serving and consumption of food in different cultures and in art.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 656 záznamů.   začátekpředchozí442 - 451dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.