Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský záměr pro založení agentury SPORT and UNIVERSITY
Mertová, Monika ; MBA, Vladimír Turčan, (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Hlavním tématem této práce je podnikatelský záměr agentury, kterou založila majitelka v roce 2005 po úspěšném ukončení bakalářského studia na univerzitě ve Spojených státech, které absolvovala při plném sportovním stipendii. Agentura zastává zprostředkovatelskou činnost a spolupracuje jak se studenty-sportovci, tak s trenéry na amerických univerzitách. Agentura se snaží najít studentům sportovní a akademická stipendia, jakož i kvalitní vzdělání a sportovní příležitosti. Tento podnikatelský záměr může být rozdělen do tří částí; první část se zaměřuje na představení agentury, jejich cílů a mise. Další část udává pohled na agenturu v současnosti (pozice na trhu, zákazníci, charakteristiky a dovednost) jehož součástí jsou detailní strategické analýzy vnějších (STEP, Porter, průzkum trhu) a vnitřních faktorů. Analytickou část uzavírá SWOT analýza. Na závěr je formulován podnikatelský záměr následujících pěti let. Pro expanzi agentury jsou dána doporučení jak v klíčových oblastech, tak jako hodnocení rizik a zakončení.
Výroba domácích vín z netradičních surovin
Mertová, Monika
Diplomová práce na téma „Výroba domácích vín z netradičních surovin“ pojednává o postupech výroby domácích vín se zaměřením na netradiční domácí vína. Byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě v Lednici v letech 2017/2018. V experimentální části byly vyrobeny mikro vzorky vín z netradičních surovin, které byly následně analyticky a senzoricky vyhodnoceny a porovnány s komerčně vyrobeným vínem z maloobchodní sítě. Jostové víno a jahodové víno bylo na základě senzorického hodnocení ceněno výše než zakoupené víno aróniové.
Netradiční rostliny ve výživě
Mertová, Monika
Netradiční rostliny pro výživu se nachází všude v přírodě kolem nás. Mohou vylepšit příjem zdraví prospěšných látek v běžné stravě, ale mohou i nahradit klasické potraviny. Byl zpracován seznam 30. vybraných bylin, u kterých byl dohledán jejich původ, vypracován základní botanický popis. Pro pěstování v zahradách či domácích podmínkách byl zpracovaný návod, jaké nejvhodnější podmínky dodržet pro jednotlivé druhy rostlin. Rostliny využívané pro potravu je možné použít v čerstvém stavu, kdy obsahují spoustu minerálních látek a vitamínů. Některé druhy (Stachys affinis, Scorzonera hispanica, Arctium lappa, Helianthus tuberosus) po tepelné úpravě mohou nahradit brambory ve stravě lidí s nemocí diabetes. Velkou část rostlin je možné využít i jako léčivé byliny, které je možné využít v léčitelství, farmaceutickém či kosmetickém průmyslu.
Podnikatelský záměr pro založení agentury SPORT and UNIVERSITY
Mertová, Monika ; MBA, Vladimír Turčan, (oponent) ; Koráb, Vojtěch (vedoucí práce)
Hlavním tématem této práce je podnikatelský záměr agentury, kterou založila majitelka v roce 2005 po úspěšném ukončení bakalářského studia na univerzitě ve Spojených státech, které absolvovala při plném sportovním stipendii. Agentura zastává zprostředkovatelskou činnost a spolupracuje jak se studenty-sportovci, tak s trenéry na amerických univerzitách. Agentura se snaží najít studentům sportovní a akademická stipendia, jakož i kvalitní vzdělání a sportovní příležitosti. Tento podnikatelský záměr může být rozdělen do tří částí; první část se zaměřuje na představení agentury, jejich cílů a mise. Další část udává pohled na agenturu v současnosti (pozice na trhu, zákazníci, charakteristiky a dovednost) jehož součástí jsou detailní strategické analýzy vnějších (STEP, Porter, průzkum trhu) a vnitřních faktorů. Analytickou část uzavírá SWOT analýza. Na závěr je formulován podnikatelský záměr následujících pěti let. Pro expanzi agentury jsou dána doporučení jak v klíčových oblastech, tak jako hodnocení rizik a zakončení.

Viz též: podobná jména autorů
1 Mertová, Magdalena
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.