Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Návrh měření spokojenosti zákazníků podniku
Sýkora, Milan ; Kubátová, Andrea (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Ve své práci se zabývám problematikou marketingového výzkumu, konkrétně marketingového výzkumu spokojenosti zákazníků. Cílem práce je, kromě shromáždění dostupných teoretických východisek, analýza vybraného podniku, kterým jsou Lázně Hodonín, s cílem zjistit, zda přikládá dostatečný význam získávání a zpracování informací, týkajících se spokojenosti zákazníků. Součástí praktické části je také návrh případných změn v činnostech analyzovaného podniku v souladu s teoretickými východisky a s ohledem na podmínky podniku.
Využití finanční analýzy k racionalizaci finančního řízení podniku
Sýkora, Milan ; Kubátová, Andrea (oponent) ; Konečný, Miloš (vedoucí práce)
Komplexní finanční analýza podniku za období 2002-2006, interpretace zjištěných výsledků a návrh opatření ke zlepšení situace podniku. Metody: horizontální a vertikální analýza, analýza tokových ukazatelů a systematické ukazatele finančního zdraví.
Sociologie genocidy 21. století v Dárfúru
Kubátová, Andrea ; Černý, Karel (vedoucí práce) ; Bauer, Karel (oponent)
Diplomová práce se zabývá sociologií genocidy 21. století v súdánském Dárfúru, která začala v roce 2003 a trvá až do současnosti. Práce přibližuje problém genocidy v dějinách lidstva, zabývá se jejími koncepty, přístupy, typologií a historií, dále pojednává o samotné genocidě v Dárfúru. Cílem diplomové práce je představit genocidu 21. století v súdánském Dárfúru a provést komparativní analýzu genocidy ve Rwandě a genocidy v Dárfúru, která ukazuje podobnosti a odlišnosti v průběhu obou genocid, ale také v mezinárodních reakcích na tyto genocidy. Metodou diplomové práce je analýza textu s využitím vícečetné srovnávací případové studie.
Nutriční faktory v etiopatogenezi ledvinových onemocnění
Kubátová, Andrea ; Hronek, Miloslav (vedoucí práce) ; Kudláčková, Zděnka (oponent)
Akutní a chronické ledvinové onemocnění patří stále mezi onemocnění s poměrně značnou prevalencí. Konzervativní léčba, včetně dietetických zásahů, hraje významnou roli v léčebné strategii. Jako záchytný kámen se stále používá dietní schéma z osmdesátých let 19. století. Toto schéma je ovšem nutno podrobit přísné individualizaci nejenom vzhledem k zdravotnímu stavu pacienta, ale musí se brát v ohled i psychický stav a kompliance z něho vyplývající. Základ dietních režimů tvoří nízkobílkovinné diety, pohybující se u akutního renálního selhání s energetickou hodnotou mezi 25-50 kcal/kg/den a příjmem 0,6-1,2 g/kg/den proteinů bohatých na esenciální aminokyseliny. Dále jsou doplněné sníženým příjmem sodíku, draslíku a fosforu. U chronického selhávání ledvin jsou dietní postupy rozděleny do tří schémat v závislosti na hladině sérového kreatininu a dále respektují poruchu lipidového metabolismu, poruchu glukoregulace a opět individuální stav nemocného. Je důležité zahájit konzervativní léčebné postupy již v časném stadiu snížení renálních funkcí v době, kdy hladina sérového kreatininu dosáhne hodnoty kolem 150 µmol/l. Dietní opatření se netýkají pouze základních živin, tuků, cukrů a bílkovin, ale i iontů, vitaminů, stopových prvků a mnoha dalších faktorů. Do popředí zájmu se dnes dostávají faktory typu...
Nutriční faktory v etiopatogenezi ledvinových onemocnění
Kubátová, Andrea ; Hronek, Miloslav (vedoucí práce) ; Kudláčková, Zděnka (oponent)
Akutní a chronické ledvinové onemocnění patří stále mezi onemocnění s poměrně značnou prevalencí. Konzervativní léčba, včetně dietetických zásahů, hraje významnou roli v léčebné strategii. Jako záchytný kámen se stále používá dietní schéma z osmdesátých let 19. století. Toto schéma je ovšem nutno podrobit přísné individualizaci nejenom vzhledem k zdravotnímu stavu pacienta, ale musí se brát v ohled i psychický stav a kompliance z něho vyplývající. Základ dietních režimů tvoří nízkobílkovinné diety, pohybující se u akutního renálního selhání s energetickou hodnotou mezi 25-50 kcal/kg/den a příjmem 0,6-1,2 g/kg/den proteinů bohatých na esenciální aminokyseliny. Dále jsou doplněné sníženým příjmem sodíku, draslíku a fosforu. U chronického selhávání ledvin jsou dietní postupy rozděleny do tří schémat v závislosti na hladině sérového kreatininu a dále respektují poruchu lipidového metabolismu, poruchu glukoregulace a opět individuální stav nemocného. Je důležité zahájit konzervativní léčebné postupy již v časném stadiu snížení renálních funkcí v době, kdy hladina sérového kreatininu dosáhne hodnoty kolem 150 µmol/l. Dietní opatření se netýkají pouze základních živin, tuků, cukrů a bílkovin, ale i iontů, vitaminů, stopových prvků a mnoha dalších faktorů. Do popředí zájmu se dnes dostávají faktory typu...
Využití finanční analýzy k racionalizaci finančního řízení podniku
Sýkora, Milan ; Kubátová, Andrea (oponent) ; Konečný, Miloš (vedoucí práce)
Komplexní finanční analýza podniku za období 2002-2006, interpretace zjištěných výsledků a návrh opatření ke zlepšení situace podniku. Metody: horizontální a vertikální analýza, analýza tokových ukazatelů a systematické ukazatele finančního zdraví.
Návrh měření spokojenosti zákazníků podniku
Sýkora, Milan ; Kubátová, Andrea (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Ve své práci se zabývám problematikou marketingového výzkumu, konkrétně marketingového výzkumu spokojenosti zákazníků. Cílem práce je, kromě shromáždění dostupných teoretických východisek, analýza vybraného podniku, kterým jsou Lázně Hodonín, s cílem zjistit, zda přikládá dostatečný význam získávání a zpracování informací, týkajících se spokojenosti zákazníků. Součástí praktické části je také návrh případných změn v činnostech analyzovaného podniku v souladu s teoretickými východisky a s ohledem na podmínky podniku.
Ekonomické aspekty současného vývoje britské potravinářské produkce
Kubátová, Andrea ; Pošvicová, Zdena (vedoucí práce) ; Němcová, Ingeborg (oponent)
Diplomová práce popisuje současnou situaci a trendy ovlivňující potravinářskou produkci ve Spojeném království. Práce se zaměřuje na pozici zemědělství, a především potravinářské produkce, v národní ekonomice i v rámci mezinárodního obchodu. Zároveň obsahuje případovou studii přítomnosti britských potravin na českém trhu. Cílem práce je ohodnotit a analyzovat současnou pozici malých výrobců a farem na trhu s potravinami ve Spojeném království,jejich budoucí potenciál především s ohledem na bioprodukci a lokální produkci. Všechny hlavní aspekty této problematiky jsou shrnuty ve formě SWOT analýzy.
Biopotraviny v maloobchodních řetězcích na českém trhu
Kubátová, Andrea ; Postler, Milan (vedoucí práce) ; Mikeš, Jiří (oponent)
Bakalářská práce "Biopotraviny v maloobchodních řetězcích na českém trhu" se zabývá postavením biopotravin v českém retailingu. Cílem této práce je zjistit zájem českých spotřebitelů o sortiment biopotravin nabízený v maloobchodních řetězcích působících na trhu České republiky. Dále je tato práce zaměřena na zmapování prostředí privátních značek těchto řetězců a zájem biospotřebitelů o ně. První kapitola přibližuje teoretické vyjádření značky a její význam pro praktické využití v marketingu. Tato kapitola se také zabývá teorií privátních značek a jejich významem pro maloobchodní řetězce. Druhá kapitola se zabývá ekologickým zemědělstvím a jeho produkty, biopotravinami. Hlavím úkolem této části práce je popis zásad bioprodukce a specifických vlastností biopotravin. Poslední kapitola pak analyzuje současnou situaci distribuce biopotravin v maloobchodních řetězcích a obsahuje vyhodnocení dotazníkového průzkumu provedeného mezi biospotřebiteli. Na závěr jsou zařazena doporučení vycházející v výsledků výzkumu.

Viz též: podobná jména autorů
3 KUBÁTOVÁ, Adéla
6 KUBÁTOVÁ, Aneta
3 Kubátová, Adéla
7 Kubátová, Alena
6 Kubátová, Aneta
7 Kubátová, Anna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.