Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Porovnání kvality piva z minipivovarů
Boudný, Patrik
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením jakostních parametrů piv z minipivovarů a jejich senzorickou analýzou, dále je zde porovnání s několika pivy z průmyslových pivovarů. V teoretické části je popsána výroba piva, používané suroviny a jejich specifikace. Zmíněna je také potřebná technologie. V praktické části byly uvařeny tři várky piva ve školním pivovaru, které se dále používaly k analýze jak analytické, tak senzorické. Při analýze původního extraktu mladiny a alkoholu bylo u některých minipivovarů prokázáno nedodržení sypání a měly výrazné odchylky od deklarovaných údajů na etiketách. U jednoho vzorku dokonce došlo k porušení vyhlášky č. 355/1997 Sb., kde překračovalo udávané množství alkoholu o více jak 0,5 %. U senzorické analýzy byl nejdůležitějším deskriptorem říz a plnost, které se nejvíce odrážely na celkovém hodnocení.
Optimalizace výroby piva v minipivovaru
Boudný, Patrik
Bakalářská práce je zaměřena na technologii výroby piva, jak z hlediska ekonomického,tak i z kvalitativního. První část se zabývá historií pivovarnictví, charakteristikou minipivovarů a procesy výroby piva od šrotování sladu až po zrání piva v ležáckých tancích. Ve druhé části jsou využity zjištěné poznatky a použity k vypracování návrhu optimalizace výroby piva v minipivovaru Únanov, kde byly zjištěny nedostatky hlavně v efektivitě práce a nevyrovnanosti kvality. Návrh optimalizace byl konzultován s majitelem pivovaru.

Viz též: podobná jména autorů
4 Boudný, Petr
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.