Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 796 záznamů.  začátekpředchozí623 - 632dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
MAŠKOVÁ, Iveta
Kvalita a původ potravin jsou témata, která aktuálně velmi rezonují nejen v české společnosti, ale i celosvětově. Kvalitní potraviny a pokrmy, ochrana životního prostředí a zejména pak zachování regionálních odlišností jsou klíčové myšlenky hnutí zvaného Slow Food.Podstatou tohoto hnutí je vnímání gastronomie jako fenoménu, který podporuje národní a lokální svébytnost, ochranu životního prostředí a kulturu stolování. Pojem Slow Food znamená také vědomý a odpovědný výběr potravin spotřebiteli a přípravu kvalitních pokrmů v domácnosti i v gastronomických zařízeních. Diplomová práce popisuje historii a základní myšlenky organizace Slow Food a zaměřuje se na současný vliv tohoto hnutí na dění v České republice. Práce dále přibližuje, jak se hnutí Slow Food staví k aktuálním tématům zemědělské politiky, jakými jsou např. společná zemědělská politika Evropské unie, biodiverzita či pěstování geneticky modifikovaných plodin. Práce rovněž obsahuje metodikua vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo provedeno autorkou pro účely této diplomové práce. Dotazníkové šetření je zaměřeno na potvrzení či vyvrácení konkrétních hypotéz týkajících se tržního a obchodního potenciálu zemědělských produktů, potravinářských výrobku a pokrmů naplňujících požadavky hnutí Slow Food v České republice. Zároveň práce porovnává ceny Slow Food potravin a potravin distribuovaných nadnárodními řetězci.
Aplication question module for LMS Moodle 2
ŠIŠKA, Ivan
Tato práce se zabývá vývojem modulu na základě analýzy aplikací podobného charakteru v LMS Moodle 2. Nejprve se věnuje rozboru tří různých dotazníkových aplikací a následně jsou klady a zápory těchto aplikací uvedeny v přehledové tabulce. Na základě této analýzy vznikl nový modul Dotazník, kterým se zabývá praktická část, kde se nalézá také jeho dokumentace.
Alternativní metody vedení porodu
PAPAI, Daria Kristina
Předmětem předkládané bakalářské práce se staly alternativní metody vedení porodu. Teoretická část popisuje nejprve fyziologický porod, jednotlivé porodní doby a jejich průběh. Dále se snaží přiblížit problematiku alternativního porodu a jsou popsány metody tišení bolesti. Cílem práce bylo jednak zmapovat nejvíce využívané alternativní metody porodu, jednak zjistit zkušenosti žen s těmito metodami a také pomůckami používanými při porodu ve vybraných porodnicích a posledním cílem bylo porovnat zdravotnické instituce v jednotlivých krajích České republiky z hlediska používání alternativních pomůcek a postupů.Podle doposud získaných zkušeností a podle vlastního mínění autorky byly sestaveny také příslušné hypotézy. Výzkumný soubor tvořily ženy, které absolvovaly spontánní porod v Nemocnici České Budějovice, a.s a v Nemocnici Znojmo. Výzkum byl proveden formou anonymního dotazníkového šetření, pro které byly použity nestandardizované dotazníky. Výsledky dotazníkového šetření byly zpracovány do tabulek a pro statistické zpracování a ověření hypotéz byla použita metoda chíkvadrátu.
Zjištění konzumace výživových doplňků u sportující veřejnosti
PERNÍK, TOMÁŠ
Cílem diplomové práce bylo zjistit konzumaci výživových doplňků u sportující veřejnosti. Pro zpracování byly využity metody obsahové analýzy, syntézy a metoda dotazování. Metodou obsahové analýzy byla prostudována dostupná literatura a internetové zdroje, zaměřené na problematiku výživových doplňků a pojmů s tím spojených. Metodou obsahové syntézy byla zpracována literární rešerše, kde došlo k rozdělení a popsání podpůrných prostředků a legislativy s nimi spojené. Dále byl vytvořen dotazník, díky němuž bylo možné získat potřebná data od sportující veřejnosti. V dubnu 2014 bylo provedeno elektronické dotazníkové šetření- sběr dat. Dotazník byl zveřejněn prostřednictvím stránky docs.google.com a byl vložen na sociální síť Facebook. Po téměř 2 týdnech se získalo 105 dotazníků, z nichž bylo pro vyhodnocení použito všech 105. Zjistili jsme, že nejvíce jsou využívány doplňky sportovní výživy pro urychlení regenerace a poté doplňky pro kloubní výživu.
Motivace pro obchodní činnost
FUCHSOVÁ, Adéla
Bakalářská práce je věnována motivaci ve vybraných firmách. Předmětem bakalářské práce je analyzovat systémy motivace zaměstnanců ve vybraných bankovních pobočkách. Cílem práce je na základě výzkumu systémy zhodnotit a navrhnout řešení, která by vedla ke zlepšení současné situace. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická a jsou zde vysvětleny základní pojmy. V druhé, praktické části, je výzkum, který se skládá z dotazníkového šetření, rozhovorů a pozorování. V závěru práce je zhodnocení současné situace a návrhy pro její zlepšení.
Zvyšování a prohlubování kvalifikace zaměstnanců
CHÝNA, Radek
V této práci se autor zabývá problematikou vzdělávání zaměstnanců soukromého a veřejného sektoru. Teoretická část práce obsahuje čtyři oddíly pojednávající o historii podnikového vzdělávání na našem území, právních normách ošetřujících odborný rozvoj zaměstnanců, vzdělávání úředníků a vzdělávacích metodách. V praktické části autor mapuje prostřednictvím sociologických výzkumů vzdělávací systémy vybraných organizací ze soukromého a veřejného sektoru s cílem eliminovat nedostatky a na základě poptávky zaměstnanců, možnostech a prioritách organizace doporučuje zařazení některých vzdělávacích metod a aktivit do interního vzdělávacího systému. Zavěrem jsou oba sektory porovnány z hlediska poptávky zaměstnanců a jejich motivace ke vzdělávání.
Podniková kultura
VARHANÍKOVÁ, Andrea
Cílem diplomové práce je zjistit a zhodnotit podnikovou kulturu ve vybraném podniku a následně navrhnout vhodná opatření ke zlepšení.
Komunikační proces ve vybrané organizaci
KECLÍKOVÁ, Zuzana
Cílem mé práce je zhodnotit komunikační proces v organizaci a navrhnout zlepšení. V teoretické části mé bakalářské práce je popsáno pomocí literárních zdrojů obecný komunikační proces. V praktické části se zaměřuji na konkrétní komunikační proces ve firmě Auto Kápl s.r.o. Analýza komunikačního procesu je provedena pomocí techniky dotazování, pozorování a rozhovoru s manažerem firmy.V závěru práce zhodnotím současný stav komunikace a navrhnu doporučení pro zlepšení stávající komunikace, které budou následně předány manažeru panu Káplovi.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybrané organizaci
ŠVAMBERK, David
Cílem diplomové práce je zhodnocení řízení vztahů se zákazníky ve vybrané organizaci prostřednictvím dotazníkového šetření. Nejprve byl identifikován marketing společnosti za pomoci 4P, díky nimž bylo možno nastínit, jak je na tom společnost s produktem, distribucí, cenou a marketingovou komunikací. Následně bylo provedeno dotazníkové šetření na celkem 100 respondentech. Dotazník měl 20 otázek, v kterých zákazníci vyjadřovali svou spokojenost se zaměstnanci společnosti, nabízeným zbožím, službami a porovnávali také jednotlivé oblasti obchodu s konkurencí. Po vyhodnocení dotazníku byl také proveden řízený rozhovor s ředitelem společnosti na otázky týkající se výsledků z dotazníkového šetření. Na základě všech zjištěných faktů byly následně navrženy změny, které by podnik měl realizovat za účelem zlepšení řízení vztahů se zákazníky.
Space management vybraného obchodního řetězce
PICKA, Ondřej
Práce se zabývá zjištěním, co nejvíce ovlivňuje nákupní rozhodování zákazníků, jejich spokojenost s dispozičním řešením prodejny a srovnání současného a nového modelu. K porozumění problematiky space managementu a jeho oblastí je první část práce věnována základním zásadám space managementu, typům spotřebitelů, nákupnímu chování, merchandisingu a dispozičnímu řešení. V druhé části se předložená práce zabývá popisem současného modelu obchodní jednotky, dotazníkovým šetřením zákazníků a navržením nového modelu na základě dotazníkového šetření. Součástí práce je i dotazník jako příloha, srovnání současného a nového modelu a navržení změn.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 796 záznamů.   začátekpředchozí623 - 632dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.