Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti aplikace vybraných odrůd chmele při výrobě piva
Písková, Veronika
Diplomová práce na téma ,,Možnosti aplikace vybraných odrůd chmele při výrobě piva" se zabývá širokou problematikou odrůd chmelů, které jsou využívány pro výrobu piva. Práce je zaměřena na odrůdy používané pro vaření Českého piva, ale i piva jiných proveniencí. Ve své práci zpracovávám chmely pěstované v České republice, mezi nimiž jsou chmely aromatické, hořké a jinak speciální. Dále také chmely zahraniční. V praktické části bylo celkem uvařeno 8 vzorků piva s použitím různých odrůd chmele a následně byla u těchto vzorků provedena analytická měření a senzorická analýza.
Atlas českých odrůd chmele
Nesvadba, Vladimír ; Polončíková, Zdeňka ; Henychová, Alena ; Krofta, Karel ; Patzak, Josef
České chmelařství bylo až do 90. let 20. století zaměřeno výhradně na pěstování jemných aromatických chmelů. Díky šlechtitelské práci se podařilo zušlechtit Žatecký poloraný červeňák, který je pěstován v devíti klonech. Později byly získány nové hybridní odrůdy z křížení vhodných rodičovských komponentů, které vykazují vyšší výkonnost při zachování pivovarské kvality. V současné době tak české chmelařství disponuje všemi typy chmelových odrůd, a to od jemně aromatických až po vysokoobsažné chmele. Jejich přehled společně s jejich popisy, vlastnostmi a charakteristikami je přehledně uveden v této publikaci.
Plný text: Stáhnout plný textPDF

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.