Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1,031 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Digital Detox at Brno University of Technology
Kozlovský, Dominik ; Šťastná, Dagmar (oponent) ; Ellederová, Eva (vedoucí práce)
This bachelor’s thesis aims to frame the concept of digital addiction and digital detox and research digital addiction and the experience with digital detox among students and teachers at Brno University of Technology. The thesis consists of a theoretical part, which includes a literature review of digital addiction and digital detox, and a practical part, focused on the research using a questionnaire distributed to students and teachers. The questionnaire survey results showed that more than 70% of respondents spend more than two hours daily on the phone, with Facebook and Instagram being the most used applications. Simultaneously, almost 70% of respondents admitted using the phone more than they originally intended, which suggests possible symptoms of digital addiction. Almost 90% of respondents were aware of digital detox, and about 50% had personal experience with some form of digital detox. Most respondents recommended digital detox, which indicates their awareness of its positive effects.
Návrh změn konceptu motivačního programu pro zaměstnance ve vybrané organizaci
Kopová, Dajana ; Konečný, Štěpán (oponent) ; Petrová, Kateřina (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh změn konceptu motivačního programu ve vybrané společnosti. Práce obsahuje teoretická východiska, analýzu současného stavu a vlastní návrhy na změnu motivačního systému společnosti. Výsledky analýzy ukázaly, že zaměstnanci jsou spokojeni s podmínkami na pracovišti a s pracovním postavením. Nespokojeni jsou se mzdou, komunikací s nadřízenými, nedostatkem profesního růstu a také s počtem benefitů. Mezi návrhy patří nové benefity jako je zavedení sick days, příspěvku na životní pojištění a příspěvku na dlouhodobý investiční produkt. Mezi doporučení patří pochvala a čerpání z vlastních lidských zdrojů.
Marketingová komunikace konkrétní společnosti
Komínková, Denisa ; Havíř, David (oponent) ; Mráček, Pavel (vedoucí práce)
Diplomová práce se věnuje marketingové komunikaci konkrétní společnosti. Práce je rozdělena do tří částí. V první části je definován teoretický podklad, který je oporou pro druhou část diplomové práce. Druhá část se zabývá popisem společnosti, celkovou analýzou marketingové komunikace společnosti, marketingovým výzkumem a analýzou hlavních konkurentů v oblasti psacích potřeb. Třetí část se zabývá návrhy, které vycházejí z provedených analýz. Návrhy by měly společnosti pomoci ke zlepšení stávající marketingové komunikaci do budoucna.
Ideální učitel 1. třídy očima rodičů
Batelková, Dana ; Krčmářová, Tereza (vedoucí práce) ; Wildová, Radka (oponent)
Diplomová práce mapuje pohled rodičů dětí navštěvujících poslední ročník mateřské školy a zjišťuje, jaká očekávání mají od učitelů prvního ročníku základní školy. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a praktickou. Teoretická část shrnuje dosavadní poznatky ohledně hlavních aktérů přítomných u přechodu žáka do 1. ročníku, čímž jsou žák, rodina a učitel. Praktická část je zaměřena na smíšené výzkumné šetření. V první kvantitativní části je využita metoda dotazníku, kdy výzkumný vzorek představují rodiče předškolních dětí. Z odpovědí vyplývají názory respondentů na představu o ideálním učiteli prvního ročníku základní školy. Na tuto představu rodičů reagují učitelé a učitelky prvního ročníku ZŠ v druhé kvalitativní části výzkumného šetření. Metodou polostrukturovaných skupinových rozhovorů je zjišťováno, zda jim představy rodičů připadají realistické a zda tuto představu o ideálním učiteli naplňují či dokáží naplnit. Cílem diplomové práce je zjistit, jak podle rodičů vypadá onen učitelský "ideál", jaké charakteristiky ve vztahu k žákům i rodičům rodiče preferují, a jak na tyto představy reagují učitelky a učitelé prvního ročníku. Rodičovské preference byly shromážděny v obraz ideálního pedagoga 1. ročníku, který byl přednesen učitelům a učitelkám 1. tříd, které se vyjadřovali k...
Mladý ječmen a chlorella jako součást zdravého stravování
BÍCOVÁ, Pavla
Produkty mladého ječmene a chlorelly náleží ke stále více vyhledávaným nutraceutikům díky jejich bohatému nutričnímu složení. Cílem diplomové práce bylo: posoudit nabídku mladého ječmene a chlorelly v tržní síti v České republice, dotazníkovým šetřením (n = 338) vyhodnotit znalost o těchto produktech a účinky užívání těchto doplňků stravy a posoudit kvalitu vybraných produktů. Na českém trhu je poměrně široká nabídka produktů chlorelly (57 produktů; 75 % ve formě tablet) a mladého ječmene (24 produktů; 71 % ve formě prášku), které se odlišují složením, způsobem zpracování, zemí původu, cenou i poskytovanými informacemi o nich. Znalost o způsobu výroby a obsahových látkách je důležitá při výběru produktů konzumenty. Bylo zjištěno, že tyto znalosti jsou u některých uživatelů nízké. Informovanost se statisticky významně zvyšovala s věkem a dosaženým vzděláním. Většina uživatelů chlorelly (181; 55 %) a mladého ječmene (224; 68 %) netrpěla vedlejšími příznaky spojenými se začátkem užívání. Nejčastěji zmiňované nepříznivé příznaky byly spojené s trávicím traktem (průjem, zácpa). Mezi příznivými účinky užívání těchto produktů bylo nejčastěji zmiňování zvýšení energie a vitality, zlepšení trávení a imunity. Mikrobiální kvalita vzorků chlorelly a mladého ječmene splňovala legislativní požadavky. Celkový obsah polyfenolů i celková antioxidační aktivita chlorelly byla nižší (1,20?0,00 - 1,35?0,01 mg/g, resp. 0,73?0,00 mg/g - 0,84?0,02 mg/g) u chlorelly v porovnání s mladým ječmenem (11,44?0,26 mg/g - 7,92?0,25 mg/g, resp. 10,36?0,00 mg/g - 22,76?0,27 mg/g).
Vliv vybraných faktorů na rychlost kažení plodové zeleniny
ŠUTKOVÁ, Jana
Plodová zelenina je jednou z nejvíce konzumovaných zelenin celosvětově, a proto je důležité neustále optimalizovat podmínky jejího skladování. Cílem diplomové práce bylo posoudit vliv ošetření rajčat (vodovodní voda, Cibulex) a skladovacích teplot (6,5 °C, 15 °C, 21 °C), na rychlost kažení, dále vyhodnotit preference respondentů (n=347) ohledně konzumace a nákupu rajčat a posoudit nabídku rajčat v tržní síti. Vzorky rajčat ošetřené roztokem Cibulex vykazovaly nižší nárůst vybraných skupin mikroorganismů v porovnání s kontrolními vzorky. V dotazníkovém šetření bylo zjištěno, že z celkové počtu respondentů (n=347) většina (97 %) rajčata konzumuje. Nejvíce jsou preferovaná tuzemská cherry rajčata, sladké chuti a šťavnaté konzistence. Při nákupu rajčat jsou respondenti ovlivňováni zejména cenou, kvalitou a vzhledem rajčat. Poměrně značná část respondentů (63 %) skladuje rajčata při chladničkové teplotě, která není vhodná z důvodu ztráty vůně a chutě rajčat. Při průzkumu nabídky rajčat v devíti obchodních řetězcích (Tesco, Albert, Penny, Kaufland, Globus, Flop, Coop, Norma a Lidl) byla v průběhu letního a zimního období, zjištěna široká nabídka tohoto sortimentu. Přičemž nejširší nabídka (n=12) se nacházela v obchodních řetězcích Globus a Lidl, a to v zimním období.
Průzkum stravovacích návyků u sportovců zaměřených na míčové hry.
MÍKOVÁ, Eliška
Správné stravovací návyky a kvalitní výživa sportovců zaměřených na míčové hry často zůstává opomíjena, ačkoli hraje klíčovou roli v jejich sportovní přípravě. Tato práce se zaměřuje na shrnutí dostupných informací a doporučení týkajících se optimální výživy specifické pro sportovce, kteří se aktivně věnují míčovým hrám. Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit diference ve stravovacích návycích mezi jednotlivci, kteří aktivně provozují míčové sporty, konkrétně volejbal a fotbal, a dospělými jedinci, kteří sportují pouze rekreačně nebo vůbec. Průzkum se uskutečnil v roce 2023. Prostřednictvím nutričního dotazníku (n=60) byly analyzovány stravovací návyky vybraných skupin sportovců a respondentů z běžné populace ve věkovém rozmezí 20-40 let. V každém výzkumném souboru bylo zajištěno rovnoměrné zastoupení mužů a žen, přesněji patnáct žen a patnáct mužů. Dotazník obsahoval 27 otázek. V úvodní části byly otázky zaměřeny na informace týkajících se antropometrických parametrů a v druhé části na stravovací režim a pohybové aktivity. U souboru sportovců byla zaznamenána zvýšená konzumace alkoholických nápojů a tabákových výrobků. V případě výzkumného souboru běžné populace byla odhalena nedostatečná pravidelná sportovní aktivita a v porovnání se sportovci byl zjištěn vyšší výskyt nadváhy a obezity. Současně bylo dokázáno, že ženy z obou dotazovaných skupin konzumují zeleninu výrazně častěji než muži. Statisticky významně bylo prokázáno, že muži z obou skupin zařazují svačiny do svého jídelníčku častěji v průběhu dne než ženy. Sportovci zařazují svačiny častěji než muži z běžné popu-lace (p <0,05). Také bylo potvrzeno, že muži z obou skupin zařazují ryby do svého stravovacího režimu častěji než ženy (p <0,05). Rovněž bylo zjištěno, že muži sportovci a ženy sportovkyně se více věnují sportovním aktivitám než muži a ženy z běžné populace (p <0,05). Nejvyšší průměrná konzumace slazených nápojů včetně džusů a čajů byla zaznamenána u žen sportovkyň, naopak nižší konzumaci těchto nápojů vykazovaly ženy z běžné populace (p <0,05). Ve stravovacích návycích sportovců a běžné populace nebyly zjištěny žádné jiné chyby kromě výše uvedených nedostatků. Nicméně v rámci skladby jídelníčků by bylo prospěšné zvážit rozmanitost a vyváženost potravin.
Content and Language Integrated Learning (CLIL) in Engineering Courses at Brno University of Technology
Denysenko, Valeriia ; Langerová, Petra (oponent) ; Ellederová, Eva (vedoucí práce)
The bachelor’s thesis aims to frame the content and language integrated learning (CLIL) concept and analyse some factors influencing the successful implementation of CLIL in engineering courses at Brno University of Technology. The theoretical part of the thesis discusses the advantages of CLIL, explains Coyle, Hood and Marsh’s CLIL framework, and describes different pedagogical models and strategies used to integrate CLIL into a curriculum. It also provides a survey of selected CLIL research studies which has shown that the use of CLIL at universities has a significant influence on learning a content-based subject through the medium of a foreign language. The practical part of the thesis deals with research focusing on the current situation of CLIL in engineering courses in the study programme English in Electrical Engineering and Informatics at Brno University of Technology. The results of the questionnaire survey among teachers and students are discussed, and possible improvements in CLIL lessons are considered.
Návrh na zlepšení fungování projektového týmu v organizaci
Plachá, Petra ; Davidová, Beáta (oponent) ; Širáňová, Lenka (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zaměřuje na spolupráci projektového týmu konkrétní neziskové organizace a její optimalizaci. Vychází přitom z teoretických poznatků projektového managementu, analyzuje současnou situaci a přichází se sadou jednoduše realizovatelných návrhů, jak fungování zlepšit.
Získávání a výběr zaměstnanců ve vybraném podniku
SVOBODOVÁ, Veronika
Tato práce se věnuje analýze získávání a výběru zaměstnanců ve společnosti CONTEG, s. r. o. se sídlem v Pelhřimově. Cílem práce je zhodnocení systému získávání a výběru zaměstnanců ve vybraném podniku a návrh případných změn ke zlepšení tohoto systému. První část práce se soustředí na obecný popis a teoretické principy řízení lidských zdrojů, s důrazem na získávání a výběr nových zaměstnanců. Obsahem praktické části je zkoumání aktuálního stavu v podniku, při němž byly aplikovány dvě výzkumné metody: kvantitativní a kvalitativní. Průzkum je realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, doplněný o strukturovaný rozhovor s ředitelkou personálního oddělení. Otázky obsažené v dotazníku jsou navrženy tak, aby poskytly kvantifikovatelná data vhodná pro statistické zpracování. Tento způsob zpracování umožňuje dosáhnout důkladného pochopení problémům, s nimiž se firma potýká. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na zefektivnění procesu náboru a výběru zaměstnanců.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 1,031 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.