National Repository of Grey Literature 6 records found  Search took 0.01 seconds. 
Brno waterfront - rehabilitation of rivers and their surrounding areas
Vrána, Adam ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (referee) ; Pavlovský, Tomáš (advisor)
The aim of the assignment was to rehabilitate the area of the Brno embankment of the river Svitava and the nearby surroundings of the river. This is the modification of the river's seashore, the modification of public spaces and the completion of individual objects. The solved territory is defined in the east and north of Cejl streets, on the east of the Svitava river and on the south by Tkalcovska street. The principles of the proposal are based on the necessary changes to the territory. The biggest problem of the area is the area backups for the hypermarket parking lot and the urbanistically incoherent structure of the courtyards and the poorly functioning waterfront. The proposal focuses on making the river accessible and bringing water closer to people. On the waterfront the bicycle path is used not only by cyclists. The former hypermarket is converted into a shopping mall and the ground floor of the seafront is made up of shops, services, cafes and restaurants. For humans, a river was available that could touch water. For relaxation and recreation, the terraces are provided. Better permeability also offers the river itself. By modifying the footbridge and delivering a new footbridge in the middle part, pedicists and cyclists can better cross the river. The park and the reclamation of planted trees have been modified. The Svitavy Drive in the section of the park was also accessible by foot. The siding was preserved to a certain extent in order to be able to prepare a wagon with a café or other possibilities of the Svitava festival under the steam. The construction of new houses increases the attractiveness of the area itself and offers both flats overlooking the river with the dominant of the church as well as services in the workshops of the individual houses. Cejl street has a green and a plumbing and a missing pit. Transparency for people is from the weft loom on the waterfront through the park, business or residential street.Residential homes have ma
Modern Art Gallery Brno
Vrána, Adam ; Teplý, Vladimír (referee) ; Odvárka, Antonín (advisor) ; Králová, Zuzana (advisor)
The aim of the thesis was to create the individual degrees of project documentation – documentation for building permit and building design documentation on the basis of the study, processed in the subject AG32. The theme of the work is the modern art gallery in Brno. Location of the building is located at Kraví Hora, Veveří, Brno – the city. The Gallery, along with cafes and studios are fitted in the Park, which builds on the park Kraví hora. In and around buildings located on the Observatory, sports, gardening and swimming pool. The building is located on a sloping terrain towards the Southeast. The architectural solution comes from the blending of the paths that connect the vertices of the land. Those around the territory of the object on which the building is locked, the Gallery completes the Café. The floor plan of the Gallery is an irregular Hexagon, with dimensions of 41,23 and 27 m. Both buildings are buildings of unconventionally conceived. Material solution is a combination of concrete, steel and glass. Supporting system of the Gallery is along the perimeter formed by reinforced concrete walls with hanging corten facade and internal carrier system is the skeleton of reinforced concrete columns. The gallery is a two-floor deck and the Cafe is one-floor deck. Entry to the Gallery is accentuated by a glass wall. The Interior of the Gallery is formed by a glazed Atrium. The roof is flat on both objects. The facade of the Cafe is part of the exposed concrete and part of the glazing.
Financial assesment of reconstruction of family home
Krátká, Lucie ; Vrána, Adam (referee) ; Kocourková, Gabriela (advisor)
This thesis deals with the financing of the reconstruction of a family house. A proposal for a possible reconstruction will be made. Based on this proposal, a budget will be drawn from which the amount of funding needed will be developed. The aim of this work is to introduce possible options for financing the reconstruction of a family house and to determine the optimal solution.
Financial assesment of reconstruction of family home
Krátká, Lucie ; Vrána, Adam (referee) ; Kocourková, Gabriela (advisor)
This thesis deals with the financing of the reconstruction of a family house. A proposal for a possible reconstruction will be made. Based on this proposal, a budget will be drawn from which the amount of funding needed will be developed. The aim of this work is to introduce possible options for financing the reconstruction of a family house and to determine the optimal solution.
Brno waterfront - rehabilitation of rivers and their surrounding areas
Vrána, Adam ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (referee) ; Pavlovský, Tomáš (advisor)
The aim of the assignment was to rehabilitate the area of the Brno embankment of the river Svitava and the nearby surroundings of the river. This is the modification of the river's seashore, the modification of public spaces and the completion of individual objects. The solved territory is defined in the east and north of Cejl streets, on the east of the Svitava river and on the south by Tkalcovska street. The principles of the proposal are based on the necessary changes to the territory. The biggest problem of the area is the area backups for the hypermarket parking lot and the urbanistically incoherent structure of the courtyards and the poorly functioning waterfront. The proposal focuses on making the river accessible and bringing water closer to people. On the waterfront the bicycle path is used not only by cyclists. The former hypermarket is converted into a shopping mall and the ground floor of the seafront is made up of shops, services, cafes and restaurants. For humans, a river was available that could touch water. For relaxation and recreation, the terraces are provided. Better permeability also offers the river itself. By modifying the footbridge and delivering a new footbridge in the middle part, pedicists and cyclists can better cross the river. The park and the reclamation of planted trees have been modified. The Svitavy Drive in the section of the park was also accessible by foot. The siding was preserved to a certain extent in order to be able to prepare a wagon with a café or other possibilities of the Svitava festival under the steam. The construction of new houses increases the attractiveness of the area itself and offers both flats overlooking the river with the dominant of the church as well as services in the workshops of the individual houses. Cejl street has a green and a plumbing and a missing pit. Transparency for people is from the weft loom on the waterfront through the park, business or residential street.Residential homes have ma
Modern Art Gallery Brno
Vrána, Adam ; Teplý, Vladimír (referee) ; Odvárka, Antonín (advisor) ; Králová, Zuzana (advisor)
The aim of the thesis was to create the individual degrees of project documentation – documentation for building permit and building design documentation on the basis of the study, processed in the subject AG32. The theme of the work is the modern art gallery in Brno. Location of the building is located at Kraví Hora, Veveří, Brno – the city. The Gallery, along with cafes and studios are fitted in the Park, which builds on the park Kraví hora. In and around buildings located on the Observatory, sports, gardening and swimming pool. The building is located on a sloping terrain towards the Southeast. The architectural solution comes from the blending of the paths that connect the vertices of the land. Those around the territory of the object on which the building is locked, the Gallery completes the Café. The floor plan of the Gallery is an irregular Hexagon, with dimensions of 41,23 and 27 m. Both buildings are buildings of unconventionally conceived. Material solution is a combination of concrete, steel and glass. Supporting system of the Gallery is along the perimeter formed by reinforced concrete walls with hanging corten facade and internal carrier system is the skeleton of reinforced concrete columns. The gallery is a two-floor deck and the Cafe is one-floor deck. Entry to the Gallery is accentuated by a glass wall. The Interior of the Gallery is formed by a glazed Atrium. The roof is flat on both objects. The facade of the Cafe is part of the exposed concrete and part of the glazing.

See also: similar author names
3 Vrana, Andrej
4 Vrána, Antonín
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.